Ha 3 naponta ennyi koffeint fogyasztok, lehet valami bajom?
Rövid távon (ha egyébként egészséges vagy) nem nagyon, viszont hosszabb távon annál inkább. Azt is hozzátenném hogy ráadásul itt nem is a koffeinnel van a baj, hanem az "EGERGIA" itallal. Baromira nem egészséges. Ha már annyira koffein kell, igyál inkább fekete teát, zöld teát, vagy esetleg kávét! Írtad hogy edzel, akkor valószínű figyelsz a testedre, ez rendben van, de ne csak a testedre figyelj hanem az egészségedre is!
Végezetül itt egy kis rövidke olvasmány:
Ennyi koffeint a népszerű tévhitekkel ellentétben még simán elbír a szervezet, főleg ha nem minden nap iszod.
A probléma inkább az energiaial cukortartalmával van. Ennyi cukrot nem szabad enni, ha annyira koffein kell, szedj inkább koffein tablettát, vagy igyál kávét cukor nélkül.
Tény, hogy az energiaital egészségtelen, és egy rakás baj van vele, de eléggé szúrja a szemem, mikor idióták írkálnak mindenféle hülyeséget. Ez történik az első válaszoló által linkelt cikkben is, egyszerűen nem lehet komolyan venni.
A koffein tablettába ugyanaz a koffein van, mint a zöld teában, és az energiaitalban. Ugyanannyi kell belőle. 4-500mg? Az azért elég kemény lenne, nem tudom hol olvastál ilyet.
Teától nem fog nőni a teljesítményed. Én lefekvés előtt szoktam zöld teát inni, mert jobban tudok tőle aludni... vagy kávé, vagy koffein tabletta, ez a két járható út létezik.
De egyébként ha már edzel, edzés előtt inkább valami NO fokozót ajánlanék. Vannak például stimulánsmentesek is, amikben még koffein sincs, mégis megdobja a teljesítményt, egészségkárosító hatás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!