Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Kiszaradas tunetei idoseknel?...

Kiszaradas tunetei idoseknel? Lehet a hirtelen fellepo zavartsag, felrebeszeles, hallucinalas?

Figyelt kérdés
2014. máj. 31. 09:20
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy kiszáradás-e, de azonnal hívjál mentőt.
2014. máj. 31. 09:22
 2/10 anonim ***** válasza:
Mert akármi más is lehet, pl máj, cukor... stb. eredetű.
2014. máj. 31. 09:23
 3/10 anonim ***** válasza:
agyi ér katasztrófa is lehet
2014. máj. 31. 09:24
 4/10 anonim ***** válasza:
Időseknél nagyon sok betegség okozhat hirtelen zavartságot: pl. agyi érkatasztrófa, de akár tüdőgyulladás is. Kórházba kell vinni minél előbb.
2014. máj. 31. 10:35
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, lehet az egyik ok. Kórházi kezelést igényel. Ha folyadék+oxigén adására rendeződik, akkor ez volt az ok. Ha nem, az további kivizsgálást igényel.
2014. máj. 31. 11:20
 6/10 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat. Pontosan ez tortent tokeletesen rendezodott az allapot folyadekpotlasra es oxigen adasara. Szerintem is kiszaradas volt. Fiataloknal is hasonlo tunetekkel jar a nagymerteku folyadekveszteseg?
2014. máj. 31. 11:30
 7/10 anonim ***** válasza:
Igen, ez mindenkinél ilyesmit okoz.
2014. máj. 31. 12:25
 8/10 anonim válasza:
A folyadék hiányos idős ember bőre száraz és szinte repedezett, nagyon kell rájuk figyelni, mert nem vallják be, hogy nem isznak folyadékot, sőt sok esetben már kontrolálni sem tudják.Én tapasztalatból tudom, mert anyósom minden esetben egy korty vizet iszik és azt mondja, hogy ha nem eszik mire igyon... pedig ez nem így van, bármikor lehet inni folyadékot.Teát, vizet, ásványvizet, gyümlét... de a legjobb a tiszta víz..napi min. 2 l.. ez vonatkozik mindenkire nemcsak idősekre... + az időseknél még egyéb más problémát is felvet, ha nem kellő a folyadék bevitel és más keringési, légzési problémáik is vannak... ha veled él az idős ember, kötelességed rá figyelni, mert ez már nekik maguktól nem megy... nekem két 85 éves van a felügyeletem alatt a családban, de nehéz velük dolgokat megértetni...
2014. jún. 2. 19:39
 9/10 anonim ***** válasza:
Úgy hallottam, hogy tévhitek élnek a mennyiséggel kapcsolatban, és napi minimum 2 liter nem is kell az embernek, csak rendes sportolás esetén, és mondjuk melegben több kell. 1,5 is elég, vagy 1 liter és a leves. Persze 2 liter nem árt meg, és hasznos, de fontosabb az öregeknél, hogy ne menjen el a kedvük is tőle, ha teljesíthetetlennek látják a mennyiséget. (én 20 évesen se tudtam tartani a napi 2 litert, untam, hogy tölcsérrel kell tolni befele)
2014. jún. 4. 14:13
 10/10 anonim ***** válasza:
Rosszul hallottad, a minimum a két liter, de ebbe valóban beleszámít az összes folyadékfogyasztás, beleértve a levest, a dinnye folyadéktartalmát... Stb. Ha annyira unja az idős ember, akkor lehet ilyenekre is építeni..
2014. jún. 4. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!