Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Meddig képes az ember hólyagja...

Meddig képes az ember hólyagja tágulni, ha nem mehet el pisilni?

Figyelt kérdés
Általában sokat iszok, a munkahelyemen is. A múltkoriban az történt, hogy egy céges előadáson már nagyon kellett pisilnem. Igaz, előtte való néhány órában megittam egy fél literes ásványvizet, meg 4 nagybögre teát, és egy telefon miatt a kezdés előtt nem tudtam már elmenni wc-re. Pechemre több, mint 2 órán át tartott egyfolytában a továbbképzés, szünet nélkül. Nekem egy óra múlva már rettenetesen pisilnem kellett, a vége felé meg már azt éreztem, hogy szétdurran a hólyagom. Amikor végre kiszabadulhattam a wc-be, nagyon-nagyon hosszan pisiltem. Szerintem legalább másfél percig. Akkor gondolkoztam el, vajon meddig bírtam volna még, ha még muszáj lett volna tovább tartogatnom?
2009. dec. 30. 20:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
70%

Hivatalosan az orvosi könyvekben is 4-5 decit írnak, de azért alatta van zárójelben, hogy akár másfél litert is elbír.

De jobb nem kísérletezni vele, mert bizony képes kiszakadni és erre sajnos nem is egy ember (halála) ad bizonyítékot.

2009. dec. 30. 20:33
 2/11 A kérdező kommentje:
Én azt gondolnám, előbb pisil be az ember, nem? Tényleg szétszakad volna már sok ember hólyagja, mert nem tudott elmenni wc-re? erről még sose hallottam.
2009. dec. 30. 21:37
 3/11 anonim ***** válasza:
24%

Nekem attól függ, hogy a bélrendszerem mennyire van tele.

Ha reggel kiszartam magam, akkor nagyon jól bírom. Ha szarás előtt vagyok, akkor folyton vizelni járogatok, mint egy kurv@.

2009. dec. 31. 00:17
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
na 00:17 gratulálok, kultúra veri a biztosítékot. Utálom az ilyen embereket, undorítóak, azt hiszed ettől menő vagy, hogy így beszélsz? pff csak gratulálni tudok. Szánalmas, visszataszító az ilyen beszédstílus, és nem "menőség", mint ahogy ezt gondolod és gondolják a hasonló emberek. A válaszra válaszolva: nagymamám 5 éve halt meg, mert szétdurrant a húgyhólyagja, hasonló okok miatt.
2010. jan. 1. 10:50
 5/11 A kérdező kommentje:
10.50 Sajnálattal és egy kis meglepődéssel látom, amit írsz. Ezek szerint igaz, hogy képes szétdurranásig megtelni a hólyag. A nagymamád esetében valami betegség okozta az elzáródást? Egészségesen is előfordulhat ez? Igazság szerint arra lennék kíváncsi, hogy ott a továbbképzésen bepisilhettem volna-e? Mert az mégis cikibb lett volna, mint kikéredzkedni.
2010. jan. 1. 11:22
 6/11 anonim ***** válasza:

Nem biztos,hogy bepisilhettél volna.Ugyanis minden az emberi agyban dől el.Ha az agyad blokkolja a pisilési ingert,mert tudatosítottad vele,hogy olyan helyen vagy ahol nem lehet pisilni,akkor nem pisilsz be.Na ilyenkor van az,hogy egészséges embernél is veszélyt jelenthet a feszített hólyag.Nyilván 1 idősebb embernél hamarabb bekövetkezik a baj,mert nekik a szervezetük renyhébb,a vérkeringés lassú,stb.

Azt tudom Neked tanácsolni,ha tudod,hogy olyan helyzetbe kerülhetsz,hogy nem tudsz elmenni WC-re,előtte ne igyál teát.Ugyanis a tea a vizelési ingert elősegíti,hajtó hatása van.Inkább vizet fogyasszál.

2010. jan. 1. 11:42
 7/11 anonim válasza:
100%
25/L Hatalmasra tud tágulni a húgyhólyag, ha nem tudsz pisilni! Sajnos ezt tapasztalatból tudom, mert én egyszerűen képtelen vagyok idegen helyen könnyíteni magamon. Olyan a munkám, hogy reggel 6 körül elmegyek dolgozni, és gyakran csak este 8 körül érek haza. Addig tartogatnom kell a pisilést, mert egyszerűen nem indul meg, hiába eröltetem. Persze, egész nap alig merek inni. Még dokinál is voltam egyszer, azt mondta, igyak napi 2, 5-3 liter folyadékot, akkor garantáltan sikerül majd. Na, utána való hétfőn megfogadtam a tanácsot, vedeltem egész nap, aztán mégse tudtam pisilni. Hú, apám! A rendeteg kikívánkozó pisitől felfújódtam, mint egy kisdinnye. A hólyagom kőmemény lett, és akkorára tágult, hogy a köldököm fötött éreztem a legtetejét. Bőgni tudtam volna, olyan fájdalmasan feszített. Egy idő után túlcsorgott a vizeletem, mert tartani már képtelen volt a hólyagom. De amikor kimentem a wc-be, még ekkor se bírtam pisilni, pedig már pisis volt a bugyim, szóval egy kicsit be is pisiltem! Kénytelen voltam hazakéredzkedni, azt mondtam, rosszul vagyok.
2010. jan. 1. 16:10
 8/11 anonim ***** válasza:
10:50esvagyok. Nem volt betegsége, boncolták. Az volt aprobléma, hogy egyedül élt, elesett(valószínűleg) és combnyaktörése lett. Majd nem tudott felkelni. Amikor mentünk hozzá , láttuk h holtan fekszik a földön. Boncolták és kiderült, hogy már 2 napja ott feküdt, és abba halt bele, hogy mivel addig nem pisilt, tartotta, biztos szégyellte volna, hogy bepisilt, és szétdurrant a húgyhólyagja:( Erről még nem igazán meséltem senkinek:(
2010. jan. 3. 10:41
 9/11 A kérdező kommentje:

10:50 Köszi a bizalmat, tényleg nagyon szomorú ez így. ): Nem gondoltam, hogy ilyen is történhet.

16:10 Ezek szerint a húgyhólyag csak tágul, és nem lesz soha bepisilés? Bocs, ez nem eléggé világos nekem. Emlékszem, velem gyerekkoromban jó párszor előfordult ilyesfajta baleset. Mármint bepisilés. Egy felnőtt ember nem képes bepisilni, akármekkorára tágult is a hólyagja? Csak szétdurranni tud? Brrr..

2010. jan. 3. 13:11
 10/11 anonim válasza:

16:10 vagyok megint

Szóval, azt hiszem nekem a vizelet túlcsorgása miatt nem pukkadt szét akkor a húgyhólyagom. (Amúgy minden esély meg volt rá, mert tényleg majd szétrepedtem!) Kocsival mentem haza, és miután beültem, egy kopottasabb pulóvert beraktam az első ülésre magam alá, hogy felszívja a kicsorgó pisit. (irtó ciki, tudom) Tehát ha szigorúan vesszük, bepisiltem. De nem az a "rendes" bepisilés volt ez, hanem nagyon lassan egy-egy csepp kicsorgott. Mondjuk, én akkor már azt se bántam volna, ha totál összepisilem magam meg a kocsit is, mert annyira fájt a húgyhólyagom a feszüléstől, hogy szinte görcsölt. Mire hazaértem, azért csupa pisis lett a pulcsi. Aztán otthon végre meg bírtam indítani a vizeletemet, és egy akkorát pisiltem, hogy na!

2010. jan. 3. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!