Meddig képes az ember hólyagja tágulni, ha nem mehet el pisilni?
Hivatalosan az orvosi könyvekben is 4-5 decit írnak, de azért alatta van zárójelben, hogy akár másfél litert is elbír.
De jobb nem kísérletezni vele, mert bizony képes kiszakadni és erre sajnos nem is egy ember (halála) ad bizonyítékot.
Nekem attól függ, hogy a bélrendszerem mennyire van tele.
Ha reggel kiszartam magam, akkor nagyon jól bírom. Ha szarás előtt vagyok, akkor folyton vizelni járogatok, mint egy kurv@.
Nem biztos,hogy bepisilhettél volna.Ugyanis minden az emberi agyban dől el.Ha az agyad blokkolja a pisilési ingert,mert tudatosítottad vele,hogy olyan helyen vagy ahol nem lehet pisilni,akkor nem pisilsz be.Na ilyenkor van az,hogy egészséges embernél is veszélyt jelenthet a feszített hólyag.Nyilván 1 idősebb embernél hamarabb bekövetkezik a baj,mert nekik a szervezetük renyhébb,a vérkeringés lassú,stb.
Azt tudom Neked tanácsolni,ha tudod,hogy olyan helyzetbe kerülhetsz,hogy nem tudsz elmenni WC-re,előtte ne igyál teát.Ugyanis a tea a vizelési ingert elősegíti,hajtó hatása van.Inkább vizet fogyasszál.
10:50 Köszi a bizalmat, tényleg nagyon szomorú ez így. ): Nem gondoltam, hogy ilyen is történhet.
16:10 Ezek szerint a húgyhólyag csak tágul, és nem lesz soha bepisilés? Bocs, ez nem eléggé világos nekem. Emlékszem, velem gyerekkoromban jó párszor előfordult ilyesfajta baleset. Mármint bepisilés. Egy felnőtt ember nem képes bepisilni, akármekkorára tágult is a hólyagja? Csak szétdurranni tud? Brrr..
16:10 vagyok megint
Szóval, azt hiszem nekem a vizelet túlcsorgása miatt nem pukkadt szét akkor a húgyhólyagom. (Amúgy minden esély meg volt rá, mert tényleg majd szétrepedtem!) Kocsival mentem haza, és miután beültem, egy kopottasabb pulóvert beraktam az első ülésre magam alá, hogy felszívja a kicsorgó pisit. (irtó ciki, tudom) Tehát ha szigorúan vesszük, bepisiltem. De nem az a "rendes" bepisilés volt ez, hanem nagyon lassan egy-egy csepp kicsorgott. Mondjuk, én akkor már azt se bántam volna, ha totál összepisilem magam meg a kocsit is, mert annyira fájt a húgyhólyagom a feszüléstől, hogy szinte görcsölt. Mire hazaértem, azért csupa pisis lett a pulcsi. Aztán otthon végre meg bírtam indítani a vizeletemet, és egy akkorát pisiltem, hogy na!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!