Baj, ha alacsony a vérnyomásom? Eddig sosem foglalkoztam vele, ma megmértük, és 80/60 lett, ami állítólag nagyon alacsony.
De mit okoz az alacsony vérnyomás, mit kellene éreznem?
Lehet, rosszul mértük... Én eleve nem is akartam, nem rajtam kellett volna kipróbálni a műszert... Lehet, hogy be sem volt még állítva rendesen, vagy mit tudom én...
(Bár ez az, amit a nagymamám azért kapott a nővérektől, hogy magának mérje mindennap... Ha nem megbízható, akkor az elég gáz... :s)
Hmm... ezek közül semmit sem tapasztalok.
Napi 1,5 órát úszom, ami így nem is igen menne. Akkor szerintem inkább rosszul mértük, mert kizárt, hogy a nekem normális (28/N - 120/80) helyett ilyen alacsony mellett ne lennének tüneteim.
A számok a systole és a diastole értéket mutatják meg, vagyis a szív összehúzott és ernyedt állapotában mért nyomást.
A kor előrehaladtával általában emelkedik a vérnyomás. Gyerekeknél mindig sokkal alacsonyabb mint felnőtteknél, és az se mindegy, hogyan mértétek! Ha méréskor a mandzsetta alacsonyabban volt mint a szíved, akkor magasabb, ha magasabban volt akkor alacsonyabb értéket mutat a műszer.
A feleségemnek 40 évesen se nagyon megy 100 fölé a systole érték mégis jól érzi magát, de gyerekeknél normális a 80 körüli is.
Ha tartósan alacsony és nem ingadozik, akkor nem gond egy ilyen érték sem, gondolom nem vagy túl idős, én 12-re tippellek! :)
Bocs a 12-es tippért, mire leírtam megjött a kommented.
:)
Amúgy egyáltalán nem kötelező, hogy 120-as vérnyomásod legyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!