Koraszülöttség összefügghet a magas IQ-val és a jó teljesitménnyel?
10: örülök, hogy tetszik, de mindkét kijelentés igaz. A régen Mensa-tag voltamban nyilván az tetszik, hogy azt hiszed, hogy ez nem múlik el. Hadd világosítsalak fel: elmúlik, ha az ember nem fizet tagdíjat többé.
A pár nagyságrend meg egy kicsike költői túlzás volt. Én a saját IQ-mmal a felső 2%-ban vagyok, a tesóm pedig kb. a 0,01%-ban lehet.
A "pár nagyságrend" kifejezésnek nincs értelme, IQ-bajnok...
A költői túlzást természetesen értettük.
A "tesóm még nálam is pár nagyságrenddel okosabb" helyesen: tesóm még nálam is nagyságrendekkel okosabb.
Na.
Előző drága, ha az "egy nagyságrend" és a "két nagyságrend" (stb.) kifejezések léteznek (márpedig léteznek - egy nagyságrend általában egy tízes szorzót jelent), akkor a "pár nagyságrend" miért nem jó a te kis lelkednek?
Lefordítsam? Ha az én IQ-m 135 a 15-ös szórással, akkor a tesómé olyan 1350 vagy 13500 lehet :P
Mindegy, asszem eltértünk a tárgytól. Nem ez az a hely, ahol stilisztikai vitákat kéne folytatnunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!