Mennyire fájdalmas a bokaszalag szakadás?
Figyelt kérdés
Tegnap félreléptem,kibicsaklott a bokám.Elvileg ez lehet bokaszalagás,fájt is,sántitottam,de akkora hű de nagy fájdalom nem volt.Ma már meg sem tudom mozditani,mert feszül és fáj.Nincs bedagadva,de ha megnyomom akkor fáj.
Lehet ez bokaszalag szakadás?
2009. dec. 27. 10:29
1/6 anonim válasza:
Nekem 1éve volt, borzasztóan fáj, a sportolók is elkezdenek ordítózni, legalábbis ezt mondta az orvos, ettől függetlenül én még fél napig járkáltam vele, de aztán mozdítani akartam és nem ment, min. ötszörösére dagadt, 2hónapra begipszelték, muszáj, hogy bedagadjon még roncsoláskor is, ugyanis a szalagvíz kijön és az kitapintható, úgyhogy szerintem nem, de azért nem árt elmenni az ügyeletre, meg fogják röntgenezni, ne játsz vele.
2/6 anonim válasza:
nekemisvolt, én nem ordítottam ugyan a fájdalomtól, de rálépni már rögtön nemtudtam,. azaz de, ráléptem, de a járás már csak sántikálva ment. és akkor fájt is. másnapra már abszolút nemtudtam rálépni, és beis volt dagadva. és még mozdítani se nagyon.
3/6 anonim válasza:
Nagyon fájdalmas, nekem kb. olyan volt mintha késsel hasogatták volna a bokám... három éve volt, első nap még elbicegtem vele, másnapra teljesen bedagadt és nem tudtam ráállni. Jobb, ha megnézeted.
4/6 anonim válasza:
Nekem ma volt:S Abban a pillanatban ahogy kibicsaklott be is dagadt üvöltöttem zokogtam egyből kórház röntgen...Érettségi előtt egy fekvőgipsz jó dolog :(
5/6 anonim válasza:
Nekem vasárnap foci meccsen fordult alá a bokám.Sűrgősségin megállapították, hogy a kül boka szalag részlegesen szakadt, 1hét fekvőgipsz majd 5hét járó. Hazaérve napokig hatalmas fájdalmakkal közködtem. Pócoltam,jegeltem de nem javult. Ma kellett visszamennem várva a járógipszet de alig tudták levágni a fekvőt.. Beledagadt a bokám, bevérzett elpattantak az erek 4szeresére dagadt kék zöld volt:/ közölték, hogy a szakadás nem részleges:Svisszatették a fekvőt +1hétig eztán ha javul még 4 hét járó.a szurikat mondanom sem kell (véralvadásgátló).. Most nagy fájdalmakkal várom, hogy elteljen
6/6 anonim válasza:
persze lehet. nekem tossy III volt (kulcscsont kiugrik a helyéről + teljes szalagszakadás) én sem ordítoztam hanem hazatoltam a bringát meg káromkodtam párat, picit megizzadtam. váróteremben nevetgéltünk apámmal meg amikor úgy röntgeneztek hogy fognom kellett a rossz kezemben egy tűzoltókészüléket az se volt nagy szám. gyakorlatilag a baleset meg most (vizsgálat, műtét, hazamenetel) csak egy algoflexet ettem. de mondjuk azért eléggé fájhat mert sok helyen eléggé lehorzsoltam magam a betonon és azt a fájdalmat teljesen elnyomta. kitudja lehet hogy emberfüggő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!