A Rivotril nevű gyógyszer kiváltása tényleg személyigazolvány köteles?
Figyelt kérdés
Tegnap voltam pszichiáternél, aki kiírta nekem ezt a gyógyszert. 20 éves vagyok egyébként. Bementem a patikába, hogy akkor ezt szeretném, és rámförmedt a patikus hölgy, hogy ő meg egy személyigazolványt szeretne. Volt nálam diáki, lakcímkártya még adókártya is, de a személyimet elfelejtettem elvinni. Másutt is van ez így, vagy csak egy patikában?2014. máj. 1. 12:12
1/6 anonim válasza:
tavaly óta így van, néhány hatóanyag esetén, a szig számát rá kell írni a patikusnak a vényre.
2/6 anonim válasza:
vagyis régóta így vagy, de a rivotril hatóanyaga tavaly került be a listába, így helyes.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2014. máj. 1. 12:21
4/6 anonim válasza:
Csodálkozom, ha így van. Én Frontint és altatókat váltok ki rendszeresen, mégsem kértek soha személyit.
Megjegyzem, nem hinném, hogy erre lenne hivatalos szabályozás. Ha tőlem kérnék, én kíváncsiságból megkérném az expediálót, hogy mutassa meg a rendeletet.
5/6 anonim válasza:
Van hivatalos szabályozás.
43/2005. EÜm rendelet, tessék:
(5)52 A kiadott fokozottan ellenőrzött szer átvételét a gyógyszer átvevője a vényen aláírásával és a személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány számának feltüntetésével igazolja.
A Rivotril hatóanyaga, a clonazepam tavaly óta fokozottan ellenőrzött szernek minősül.
6/6 anonim válasza:
Nekem is rivotrilt kell szednem ,szintén kérték kiváltáskor a személyit . Nekem a dokim előre mondta ,hogy kérni fogják ,mivel volt már ,hogy kábítószerként használták .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!