Montanába sokszor van hogy nagyon nehezen birok levegőt venni erőltetetten kell mi lehet a gond?
Ha jól értem úgy néz ki a dolog, hogy veszed normális ritmusban a levegőt de néha előfordul, hogy a ritmustól eltérően kell venned egy nagy levegőt mert úgy érzed mintha kiürült volna a tüdőd.
Amit a doki mondott, miszerint pánikbeteg vagy, az lehet egy lehetséges magyarázat. Egy pánikrohamnál hirtelen megnő a szervezet oxigén szükséglete, felgyorsul a szívverés; ha a tüdő nem tud olyan gyorsan átállni az új ritmusra akkor van ez a hirtelen nagy levegő.
Vannak erre más esetek is, nem csak pánikroham okoz ilyet. Pl. ébredés után, sportolásnál, stresszhelyzetben stb ugyanúgy előfordulhat.
Nekem is ez van időnként kb. 13 éves korom óta. Most 23 éves vagyok, nálam pszichés, az tuti. Van, hogy hónapokig elő sem jön, de pl. most, hogy olvastam kérdésed, megint úgy érzem, hogy nem tudom teleszívni levegővel a tüdőm.
Sőt, egyszer műtét után is ezt éreztem, meg hogy mindjárt mehfulladok- miközben rajtam volt már 5 órája az oxigénmaszk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!