Hogy érdemes/szabályos aludni?
Hát/gerinc problémával rendelkezek. hála az égnek, hiszen pont nincs más bajom az életben amivel törődhetnék. Na most ezért szeretném megtudni hogy hogy lenne szabályos aludni hogy a gerincemet ne törjem ketté? Párna vagy párna nélkül? Ha párnával meddig, milyen magasan stb. milyen póz. etc
Köszönöm szépen.
Úgy nem tudsz aludni, hogy a gerincedet kettétörd!!!!
De úgy aludj, ahogy neked kényelmes.
Harmadik: Én is derékfájós vagyok, de az általad leírt pózban elaludni sem birok, mert annyira elkezd fájni a derekam!!!!
Nem mindenkinek ugyanaz a helyzet megfelelö!
Ahogy neked kényelmes. Állítólag az a matrac jó, ami követi a testvonalát, így minden testhelyzetben kényelmes lesz.
Párna nélkül nagyon kényelmetlen lehet a nyaknak.
Ezt a hason alvós pózt most eljátszottam :) Nem jó, mert hason fekve, akkor is ha felhúzod az egyik lábad, a derekat homorú és az eléggé megerőltető, akkor is ha valaki nem derékfájós.
De tényleg mindenkinek magának kell kitapasztalnia. Nincs olyan, hogy szabályos. Az a jó, ami kényelmes, kipihened magad, jól alszol, frissen ébredsz.
"Tehermentesíti a gerincet,nagyon kényelmes."
Lehet, ugyanakkor a nyakat kikészíti! Nekem is nagyon kényelmes, de sajnos a nyakkitekerés miatt nem tudok ebben a pózban aludni. A kitekert nyak pedig gerincbántalmakhoz is vezet (meg fejfájáshoz).
Több egészségügyi szempont szerint is az oldaltfekvés a legegészségesebb, méghozzá úgy, hogy NEM húzod fel a lábadat teljesen, nem görnyedsz. A lábad nem zárhat be a testeddel 90 fokos szöget (mint mikor ülsz). Ez nem azt jelenti, hogy a lábaidnak a törzs folytatásában kéne lennie, természetesen felhúzhatod kicsit, 20-50 fok az ajánlott. Ha gerincproblémád van, valószínüleg gyógytornára is kell járnod, ahol az alapfekvés is ebben a szögben történik (jobb helyeken beállítanak a megfelelő pozícióba, és szokták mondani addig kell helyezkedni, hogy stabilan feküdjön az ember). Mivel a kérdés nem a kényelmi szempontokra vonatkozott, hanem a gerinc védelmére, ezt tudom tanácsolni.
És igen, sajnos "kettétörhet" a gerince az embernek ha olyan betegségben szenved, ahogy nekem is. Nem mondom hogy ez a gerinckímélő fekvő pozitúra minden gerincbetegnek kényelmes, de itt nem kényelmi szempontok vannak. Részemről, hogy kényelmes legyen a fekvés, alvás előtt átmozgatom magam (egy kis gyógytorna).
Nem tudom mennyire jó az orvosod, vagy Te magad mennyire vagy tisztában a gerinced állapotával és a megfelelő kezeléssel, de azt tudnod kell, ha nem egy jó orvost fogtál ki (azaz nem vizsgált ki és látott el tanáccsal megfelelően) akkor a későbbiekben már nem lehet segíteni, csak radikális eszközökkel. Nekem gyerekkorom óta vannak (egyre súlyosbodó) gerincproblémáim, de sosem törődtek vele, vagy ha látott is orvos, nem látott el teljeskörűen, így mikor évek múlva már hatalmas volt a baj, és igenis kiálltam magamért, hiába kerestem jó orvost, nem lehetett segíteni érdemlegesen a gerincemen, így fiatalon mozgáskorlátozottá váltam. Ez indított el a gerinc- és hátizomzat tudományának kikutatásában. És ha mást nem is érdemes, egyet komolyan kell venni: mindennek utánajárni, és ha nem ezer százalékig vagyunk biztosak az orvosunk diagnózisában, szakmai készségeiben, akkor minél több szakembert, fórumot, lapokat felkeresni. A gerinc, az immunrendszer, a bélműködés és a szív egészsége a világon a legfontosabb!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!