Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Alulműködő pajzsmiriggyel van...

Alulműködő pajzsmiriggyel van itt valaki?

Figyelt kérdés

Január közepén a háziorvosom nézett TSH-t, és magas volt (5,030). Elküldött pajzsmirigy doktor nénihez, ahova április közepére kaptam időpontot. Elmentem, ő elküldött a laborba, ahol néztek TSH-t és Anti-TPO-t. A TSH-m most 2,610, normális.

Legközelebb május végén megyek vissza, addig meg nem bírom. Magától visszaugrott a pajzsmirigyem? Hogy történhet ilyen?

2014. ápr. 25. 14:39
 1/3 anonim ***** válasza:
Könnyen történhet ilyen. Nekem is általában magas, de a legutóbbin pl. jó volt (3,13). Kb. 3 havonta - félévente járok ellenőrzésre. Én egyelőre nem szeretnék gyógyszert szedni, csak majd ha nagyon megugrik a TSH szintem. A tiéd azért nem olyan magas. Miért nem bírod ki? Babát szeretnél? Magánúton is ellenőriztetheted, ha nagyon sürgős.
2014. ápr. 25. 14:54
 2/3 A kérdező kommentje:

Dehogy akarok gyereket. Egyébként féltem, hogy a doktor néni is azért akar minél előbb gyógyszerre rakni, hogy teherbe eshessek. De magam miatt is kaphatok gyógyszert, ha nagy a gáz, nem?

Azon is gondolkodtam, hogy lehetett azért magas, mert akkor tél volt és multivitamint szedtem, amiben volt jód?

Ultrahangra is elküldött, de azt csak június végén lesz.

2014. ápr. 25. 14:57
 3/3 anonim ***** válasza:
Nekem 1,9-re azt mondta az endokrinológus, hogy alulműködik. A jódozott só és multivitamin becsapja az eredményt, jobbat mutat, mint valójában. Engem eltiltottak tőlük és letroxot szedek.
2014. jún. 9. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!