Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Szerintetek "alulműködő...

Szerintetek "alulműködő pajzsmiriggyel" is teherbe lehet esni?

Figyelt kérdés

Pajzsmirigyproblémáim vannak már egy ideje sajnos.

Tudom, hogy ahhoz, hogy teherbe essek és egészséges legyen a baba a tsh-nak 1-2 között kellene lenni. Ez a legideálisabb terhesség szempontjából. Nekem jelenleg 4-5 közt van a tsh-m.

Szerintetek teherbeesés szempontjából ez nagyon rossz eredmény? Illetve ha mégis teherbe esnék sikerülne "megtartani" a babát?

Köszönöm szépen!

28/N

2013. aug. 6. 10:27
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem is alulműködésem van, szóval remélem, hogy így is lehet gyereket szülni!!

Én letroxot szedek, talán neked is beválna. Egyébként szerintem a 4-5 nem annyira durva...bár nem vagyok orvos :)

2013. aug. 6. 10:38
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
A pajzsmirigy alulműködést gyógyszerekkel(thyroxin) viszonylag jól karban lehet tartani.Persze ehhez rendszeres kontroll és annak megfelelő thyroxin adagolás szükséges. El lehet érni,h a normál értékekhez közeli eredményeid legyenek és akkor nincs akadálya a terhességnek. Ha az eredményeid megfelelőek lesznek és mégsem sikerül,akkor más okot kell keresni.
2013. aug. 6. 10:39
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Én is letroxot szedek, csak az a gond, hogy egyszerűen nem lehet beállítani a megfelelő adagot.

A jelenlegi adag kevés, mert nem változtat a hormonszinten, ha pedig egy kicsit nagyobb adagot szedek azonnal soknak bizonyul és felborít mindent. Úgy döntött az orvos, hogy inkább maradjunk a minimális adagnál...abból nagy baj nem lehet.

2013. aug. 6. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!