A sok gyaloglás káros?
Szerintem káros. Csak azért terjesztik, hogy egészséges, mert kevesebbe kerül, mint autóval menni.
Mit számít az, ha valakinek elkopik a lába? Egy új embert sokkal egyszerűbb "megcsinálni", mint egy autót.
Dehogy káros! Ezt a butaságot! Tök egészséges!
Én is ülőmunkát végzek hétköznap, plusz tömegközlekedek, de hétvégente teljesítménytúrákkal próbálom kompenzálni a hétköznapi elernyedést. Van, hogy 40-50 km.-eket gyaloglok a hétvégén és iszonyat jól esik. :)
Kifejezetten egészséges!
Csak valóban kényelmes cipőt válassz hozzá!
Mivel én is ülőmunkát végzek, én direkt mindig gyalog járok haza este a munkából. Reggel sietek, akkor nem érek rá és busszal jövök, pedig jó lenne, mert így ez az esti kb 35 perc nem olyan sok. Simán lehetne többet is gyalogolni, szerintema napi 2 óra, az szuper. Az emberi test legtermészetesebb mozgása a gyaloglás!
Én mondjuk még a munkahelyen gyalog járok a 4. emeletre is,( jó, otthon nem a 10.-re), de szeritem az is jó.
Ennyi lépcsőzés nem teszi tönkre az izületeket, és jót tesz az állóképességnek.
Nyilvánvalóan káros. A szervezet fáradtság érzéssel és fájdalommal válaszol, hogy túlzott mértékben kihasználod a tested erőforrásait.
Másfél millió embernek van Magyarországon ízületi kopásból adódó, visszafordíthatatlan betegsége. Nem kellene az embereknek homokba dugni a fejüket, erőltetni a túlzott, mértéktelen sportolást.
Aki valamikor aktív sportoló volt, de ma már mozdulni sem tud a fájdalomtól, annak senki nem fogja bemagyarázni, hogy milyen egészséges a napi két óra gyaloglás.
Nekem 60 éves fejjel óriási sikerélmény egyedül zoknit húzni a lábamra, pedig egész életemben sokat gyalogoltam és rendszeresen kerékpároztam, napi 10-15 km-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!