Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A sok gyaloglás káros?

A sok gyaloglás káros?

Figyelt kérdés
Van hogy naponta 2 órákat gyaaloglok nem teszi tönkre az izületeimet?

2014. ápr. 24. 14:25
 1/10 anonim ***** válasza:
Dehogy! Baromira egészséges!
2014. ápr. 24. 14:40
 2/10 anonim ***** válasza:
Az egy helyben állás és ülés a károsabb. És a lépcsőzés is. De a gyaloglás a lehető legegészségesebb.
2014. ápr. 24. 14:43
 3/10 anonim ***** válasza:

Szerintem káros. Csak azért terjesztik, hogy egészséges, mert kevesebbe kerül, mint autóval menni.

Mit számít az, ha valakinek elkopik a lába? Egy új embert sokkal egyszerűbb "megcsinálni", mint egy autót.

2014. ápr. 24. 14:47
 4/10 anonim ***** válasza:
Kb. két éve még nekem is volt alkalmam ennyit menni, azóta sajnos nincs, és ülőmunkát végzek. Azóta sokkal több ízületi problémám van, mint amikor még sokat gyalogoltam. Szóval szerintem is inkább hasznos. Persze a megfelelő cipőben, nem körömcipőben vagy magassarkúban.
2014. ápr. 24. 15:29
 5/10 anonim ***** válasza:

Dehogy káros! Ezt a butaságot! Tök egészséges!

Én is ülőmunkát végzek hétköznap, plusz tömegközlekedek, de hétvégente teljesítménytúrákkal próbálom kompenzálni a hétköznapi elernyedést. Van, hogy 40-50 km.-eket gyaloglok a hétvégén és iszonyat jól esik. :)

2014. ápr. 24. 15:49
 6/10 anonim ***** válasza:
Kifejezetten egészséges, a 2 óra pedig egyáltalán nem sok.
2014. ápr. 24. 15:58
 7/10 anonim ***** válasza:

Kifejezetten egészséges!

Csak valóban kényelmes cipőt válassz hozzá!

Mivel én is ülőmunkát végzek, én direkt mindig gyalog járok haza este a munkából. Reggel sietek, akkor nem érek rá és busszal jövök, pedig jó lenne, mert így ez az esti kb 35 perc nem olyan sok. Simán lehetne többet is gyalogolni, szerintema napi 2 óra, az szuper. Az emberi test legtermészetesebb mozgása a gyaloglás!

Én mondjuk még a munkahelyen gyalog járok a 4. emeletre is,( jó, otthon nem a 10.-re), de szeritem az is jó.

Ennyi lépcsőzés nem teszi tönkre az izületeket, és jót tesz az állóképességnek.

2014. ápr. 24. 16:22
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. ápr. 24. 17:09
 9/10 anonim ***** válasza:
Te vagy az Berki?
2014. ápr. 24. 20:34
 10/10 anonim ***** válasza:

Nyilvánvalóan káros. A szervezet fáradtság érzéssel és fájdalommal válaszol, hogy túlzott mértékben kihasználod a tested erőforrásait.

Másfél millió embernek van Magyarországon ízületi kopásból adódó, visszafordíthatatlan betegsége. Nem kellene az embereknek homokba dugni a fejüket, erőltetni a túlzott, mértéktelen sportolást.

Aki valamikor aktív sportoló volt, de ma már mozdulni sem tud a fájdalomtól, annak senki nem fogja bemagyarázni, hogy milyen egészséges a napi két óra gyaloglás.

Nekem 60 éves fejjel óriási sikerélmény egyedül zoknit húzni a lábamra, pedig egész életemben sokat gyalogoltam és rendszeresen kerékpároztam, napi 10-15 km-t.

2014. ápr. 25. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!