Miért fáj kevésbé egy vérző seb mint egy belilult ütődés?
Figyelt kérdés
Pár napja ráestem a jobb térdemre és napokig alig tudtam mozgatni a lábamat,még egy ronda lila folt is maradt utána. Ma pedig a bal térdemet ütöttem be,még talán durvábban mint a jobbot mert egy pad szélét zúztam le (fentről ráestem a szélére) és vérzett mint az állat. Mégis kevésbé fáj (csak csíp) a vérző sebem mint a zúzódott. Miért van ez?
15/L
2009. dec. 21. 17:55
1/2 anonim válasza:
Azért,mert a vérző sebnél,csak a sebszéleken lévő idegvégződések fájnak.Míg a zúzódásnál a szövetek közé folyik a vér,és így nagyobb kiterjedésű.A zúzódások ugyan úgy tudnak fájni,mint PL a törés,csak hamarabb gyógyulnak.Ennyi a különbség.
2/2 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ!
2009. dec. 22. 15:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!