Gombás ÉS bakteriális fertőzés kezelése EGYSZERRE lehetséges?
Bakteriális fertőzésre kaptam antibiotikumot, amint mind be is szedtem. Ennek a következtében azonban kialakult gombás fertőzésem is. Kenetet vettek, elküldték tenyésztésre. Az eddigi tünetekből valószínűsíthető, hogy nemcsak gombás de egy új baktériumos fertőzésem is lett ugyanott!
A gombára gombaölő gyógyszer kell, a bacikra viszont antibiotikum. De a gombaölő szert TILOS antibiotikumokkal együtt szedni (ez még a tájékoztatóban is le van írva)! Eleve az antibiotikum hozta ki a gombásodást, tehát ha most újabb antibiotikum kúrába kezdek, akkor csak rontok a gombás helyzeten! Ráadásul azt sem tehetem meg, hogy csak az egyiket kezelem, aztán majd a másikat, mert azt mondta az orvos, hogy a gomba kiölése hosszadalmas lesz, akár hónapokig is eltarthat.
Mit lehet ilyenkor tenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!