Gombás ÉS bakteriális fertőzés kezelése EGYSZERRE lehetséges?
Bakteriális fertőzésre kaptam antibiotikumot, amint mind be is szedtem. Ennek a következtében azonban kialakult gombás fertőzésem is. Kenetet vettek, elküldték tenyésztésre. Az eddigi tünetekből valószínűsíthető, hogy nemcsak gombás de egy új baktériumos fertőzésem is lett ugyanott!
A gombára gombaölő gyógyszer kell, a bacikra viszont antibiotikum. De a gombaölő szert TILOS antibiotikumokkal együtt szedni (ez még a tájékoztatóban is le van írva)! Eleve az antibiotikum hozta ki a gombásodást, tehát ha most újabb antibiotikum kúrába kezdek, akkor csak rontok a gombás helyzeten! Ráadásul azt sem tehetem meg, hogy csak az egyiket kezelem, aztán majd a másikat, mert azt mondta az orvos, hogy a gomba kiölése hosszadalmas lesz, akár hónapokig is eltarthat.
Mit lehet ilyenkor tenni?
De a gombaölő szert TILOS antibiotikumokkal együtt szedni (ez még a tájékoztatóban is le van írva)!
Melyikében?
Nem emlékszem sajnos a gombaölő gyógyszer nevére, és most nincs nálam, de a tájékoztatóját elolvastam háromszor is, mivel fel van benne sorolva legalább húsz különböző gyógyszerfajta amivel nem szabad szedni. Abban írta, hogy nem lehet antibiotikumokkal együtt szedni. Még ibuprofent meg fogamzásgátlót sem lehet vele szedni, ezekre is tisztán emlékszem. A többire nem mert azok engem nem érintettek, csak azokat jegyeztem meg, amik érintenek.
Meg amúgy szerintem logikus, hogyha az antibiotikum kúra hozta ki a gombát, akkor nem ajánlott újabb antibiotikum kúrába kezdeni. Sebemre antibiotikus kenőcsöt adott a bőrgyógyász, de miután megtudta, hogy gombás lettem, mondta, hogy még kenőcs formájában se használjak antibiotikumot, ha így reagálok rá. :(
Köszi a válaszokat egyébként. Akkor ezek szerint vannak olyan gombaölők meg antibiotikumok, amelyek használhatóak együtt, ennek örülök.
Remélem ezúttal olyat írnak fel, ami nem készít ki teljesen. Az előző antibiotikumtól még így hetekkel később is véres a székletem néha és fájnak a beleim meg görcsöl a gyomrom is. A belgyógyász meg csak legyintett rá és mondta, hogy előfordul az ilyen, majd elmúlik magától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!