Cukor a vizeletben pozitiv?
Ez lett a kisfiam véreredményébe írva.
Orvos semmit nem mondott, itthon láttam meg, amikor átnéztem a vérképet.
Ha nem szólt, akkor valószinüleg nem baj? De azért én kiváncsi vagyok!
Egy szóval sem írtam,hogy vírus miatt van. Azt írtam,hogy amiatt kapott infúziót, 4 napig napi szinten 2X 0,5 dl-t.
De felhívom a férjem unokatestvérét, ő orvos, igaz más szakterületen, de valószinüleg ennyit meg tud mondani,hogy köze van e hozzá az infúziónak.
Az infuzióban ha még van is cukor, akkor is normál esetben a szervezet termeli az inzulint és nem megy fel a vércukorszint.
A vizeletben lévő cukor már nagyon magas vércukorszintre utal!
Viszont nem iszik egész nap, nincs az hogy eszik-iszik rendesen és fogy...
De köszönöm a válaszokat, én is cukorbetegségről olvastam ezt, remélem tényleg csak ez áll a háttérben, de holnap orvos.
Nem kellene pánikolni. Nyilvánvalóan nem érte el az eredmény azt a küszöbértéket, ami veszélyes vagy utal valami bajra. Infundálni általában izotóniás oldatokkal szoktak (krisztalloidok), melyek nem emelik a vércukrot (arra a 10-20-40%-os cukoroldatokat használják indokolt esetben, vércukorkontroll mellett). Fél liter infúzió nem fog senkinél pláne nem ilyesfajta dolgot okozni.
A vizelettel történő cukorürülés 15mg/dl-ig tekinthető normálisnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!