Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mitől nő ilyen lassan a köröm?

Mitől nő ilyen lassan a köröm?

Figyelt kérdés
Ikreim vannak. 4 és fél éves, kislány-kisfiú. A kislánynak a körmei nagyon szépen, gyorsan nőnek. Heti 2-3 alkalommal is vágnom kell. :) a fiamnál viszont semmi. Havi 1x vágok nála körmöt, mert egyszerűen nincs mit. Van egy rossz szokása, mindig rágja az ujjait, meg szopizza mint a kisbabák. Gondoltam lerágja a körmeit vagy ilyesmi. De a lábán is lassan nő a köröm, még lassabban mint a kezecskéin. Ott 1,5 - 2 havonta kell körmöt vágnom. Kicsit olvastam, hogy ez lehet A vitamin hiány, de semmi más tünetet nem produkál, gyönyörű a bőre, haja, teljesen egészségesnek tűnik. A doki ránézésre azt mondta, nincs semmi baja. Azt is olvastam hogy a táplálkozással lehet baj, de egyformán eszik az ikerhugival, akinek viszont semmi ilyen problémája nincs és nem is volt. Mi állhat a háttérben?
2014. márc. 11. 14:56
 1/3 anonim ***** válasza:

És miért baj, ha csak havonta 1-szer kell vágni a körmét?

Amúgy meg azt gondolom, hogy heti 2-3 alkalommal, ha vágni kell a lányod körmét, az meg a ló túloldala, vagyis a lányodé pedig az átlagostól sokkal jobban nő.

Amúgy ez is egyéni dolog, akár genetikai is lehet éppen. Én is olyan típusú vagyok, akinek nagyon gyorsan nő mind a haja, mint pedig a körme az átlagoshoz képest. Míg másnak nő egy évben 20-25 centit a haja, nekem fél év alatt nő annyit. És míg másnak több nap vagy hét kell, hogy hosszú körmei legyenek, nekem azok is nagyon gyorsan nőnek. Viszont amilyen gyorsan nő a hajam, körmöm, kb. annyira vékonyak is, a hajam vékony szálú, a körmöm pedig nagyon hamar betöredezik. Én ilyen típus vagyok.

A lányod meg egy olyan típus, a fiad meg megint egy másfajta típus.

Nem tudom, hogy ebbe miért kell rögtön betegséget beleképzelni? Nem vagy te egy kicsit paramami?:)

2014. márc. 11. 15:05
 2/3 A kérdező kommentje:
Lehet hogy kicsit az vagyok, bár nem tartom magam annak. Csak kíváncsi voltam a véleményekre. De ezekszerint megnyugodhatok. Csak gondoltam valami vitaminhiány vagy ilyesmi, nem mindjárt betegségre gondoltam. Azért köszi a választ.
2014. márc. 11. 21:29
 3/3 anonim válasza:
Nekem is lassan nő, főleg a lábamon. 3 havonta kell levágni kb. Örülök is neki és nem aggódom magam szét mindenen.
2014. márc. 22. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!