MIT TUDNÁK CSINÁLNi HÜLYESÉG VAGY MÉGSEM?
Még arra gondoltam, hogy szüleid arra gondolhatnak, hogy "komolyabb" orvosnak fizetni szoktak és (nem akarok a pénztárcátokban turkálni és bocsánat a feltételezésért) de lehet, hogy nem álltok annyira jól, hogy ilyesmire jusson. Ez a félelem érthető is lenne és ez is vissza tarthatja a szüleidet, hogy keressenek másik orvost.
Ha így van, ez egy adott dolog, amivel együtt még orvosi kezelésre szükség van és meg is adják minden külön juttatás nélkül, ha ismerik, hogy milyen körülmény miatt nem jut nekik mellékes.
Volt nekem is problémám, amikor 2005-ben elvesztettem a munkahelyen és 2009-2010 környékén mindenféle testi és lelki bajom lett ettől a stressztől, akkor lettem cukros is. Akkor egy ideig nem tudtuk fizetni a lakás fenntartás egyre emelkedő díjait sem és majdnem kiköltöztetek a lakásból. (azóta rendeződött).
Akkor orvosi segítségre szorultam mert nem kaptam rendesen levegőt és nem tudtam miért. Korábban nem volt semmi bajom, szinte az orvost se ismertem, csak abban az időszakban kezdődött minden, mint nagyon sokunknál, az akkori politika ember ellenessége miatt. ..bocs a kitérőért.
Akkor bizony el kellett mondani az orvosnak, hogy "sajnos nem állok úgy anyagilag, hogy meg tudjam fizetni a fáradozását, de az egészségemmel baj van és szeretném ha tudnának segíteni rajtam". Segítettek önzetlenül. Rendbe hoztak két hét alatt.
Egyébként azért a SOTE klinikát javaslom, mert az az oktató klinika, ahol a nagy tudású professzorok tanítják az fiatal orvosnak készülő hallgatókat. Ott mindennek utána kutatnak és abból presztizs kérdést csinálnak, hogy megoldják és rendbe tegyék amit lehet. Végül is ők tanítják a kezdő orvosokat.
Ott kivizsgálnának megfelelően és rendbe tudnának hozni biztosan.
Ehhez arra lenne szükség, hogy a szüleid melléd álljanak és kijárják a megfelelő helyen (SOTE belgyógyászat), hogy legyen lehetőséged a kivizsgálás és beállítás idejére itt maradnod a gyógy intézményben. Ha azért nem engednek, mert féltenek, akkor csak azt tudom mondani, nem a jó orvosoktól kell félteni, hanem attól, hogy megfelelő kezelés nélkül maradsz. Az okozhat bajt!
anyagilag se vagyunk túl jol, nem titkolom...Szerintem nincs is mit titkolni..
itt nyíregyházán is vannak magánorvosok de egy kiváló belgyógyász is alkalmanként 15.000 ft.. és ha hetente kell járni az ugy nagyon sok.. inkább bele törödök hogy ez van... Kb 7 hónap és 18 leszek..
Ha azt tényleg muszáj kivárni...
Viszont ezt a budapesti SOTE klinika dolgot addig is le lehetne levelezni a SOTE honlapján található elérési lehetőségek közül valamelyiken. Ott elmondod nagyjából, hogy miről van szó, mint itt nekünk és megírod, hogy nem tudod kihez kell fordulni ebben a dologban, ahol segítséget kaphatsz. Azt is meg lehet említeni, hogy sajnos nem állsz olyan jól, hogy magán orvost fizethess de a bajt ott helyben ahol laksz, nem kezelik megfelelően. Leírod a súly gyarapodás mértékét. Megkérdezed. hogy kihez kellene fordulni. Aztán egy esetleges befekvést is le lehet beszélni ha találsz segítőkész dokit.
Szerintem indítsd útnak a dolgot. Minden emberi vonatkozást meg lehet így beszélni, mint ha csak nekünk írnád. Legfeljebb még azt is megírod, hogy a szüleid a 18 év betöltéséhez kötötték, hogy magad intézd a gyógyíttatásod, ami már csak hónapok kérdése.
Ez annyira kegyetlen dolog a környezetedtől, hogy nem segítenek. Ezért mondom, hogy legalább így valakinek lelket kell önteni beléd, hogy legalább elindulj valamerre szakszerű és lelkiismeretes segítségért.
Szerintem ha találsz egy rendes dokit így neten keresztül a SOTE tanárai közül, az majd útba igazít.
Ott meg lehet találni a dolgozók e-mail címét és, hogy mi a szakterülete, ha jól tudom. Majd meg kell nézni ki állhat közel ott a témához. Attól ne illetődj meg, hogy valami magas beosztású prof. van oda írva. Annál inkább a lelkén viseli, hogy segítsen. Ha meg nem válaszol az egyik, akkor egy másiknak lehet írni.
Persze tisztelet tudóan és őszintén kell megfogalmazni a kérdést és kérést, de ezzel azt hiszem nem lesz gond. :)
Itt tényleg magadnak kell kézbe venni a sorsod, mert másra nem igazán számíthatsz. Ma-holnap már jogilag is felnőtt leszel. Hiszen már ma is az vagy, fél éven nem sok múlik. :)
Arra tényleg kíváncsi vagyok, hogy majd később mit tudtál intézni a kivizsgálásoddal kapcsolatban, esetleg egy SOTE klinikán. Ott legalább nem kell fizetni érte, ami tudom nagy könnyebbséget jelent. A felutazás még így is elég teher lehet.
A kivizsgáláshoz a bent tartózkodást (bent fekvést) próbáld meg előtte elintézni az orvossal levélben, mert másképp nagyon sokba kerülne a szállás is arra az időre.
A SOTE klinikán a professzorok és orvos tanárok oktatást végeznek. Itt tanítják a jövő orvos nemzedékét. Emberileg is nagyon aranyosak és együtt érzőek és segítőkészek. Az oktatás miatt is ingyenes az ellátás. Az oktatás általában szeptembertől kezdődik és akkoriban leszel jogilag nagykorú!
Ezért mondtam, hogy előtte el kellene kezdeni megszervezni mindent, hogy miután önmagad intézheted, már minden le legyen beszélve (levelezve) a dokival. Akkor már csak menni kelljen.
Az fontos, hogy a doki tudjon arról is, hogy mikor töltöd be a nagykorúságod időpontját, mert akkortól vehetnek fel saját kérésedre. Más bele egyezésére akkor már nincs szükség.
-
(Fogászatra járok már régóta a SOTE intézménybe.)
Ott a legkorszerűbb technika és tudományos kutatási lehetőségek is elérhetők (minden szakterületen), nem úgy mint egy lepukkant vidéki intézményben egy pénz orientált orvosnál.
Mivel ott oktatás folyik, csak a legjobbat adják és a leg tökéletesebb módon foglakoznak veled, ahogy ezt a majdani, ott nevelődő orvosoktól is elvárják.
Vedd kezedbe a saját élet utad egyengetését, hiszen már hivatalosan is nagylányból felnőtt nő leszel!
Sok sikert! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!