Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen egy AIDS teszt?

Milyen egy AIDS teszt?

Figyelt kérdés
egy kép kellene nekem, amit akkor adnak amikor végeztél. Amire rá van írva hogy negatív vagy pozitív. Arra lennék kíváncsi hogy néz ki egy olyan:D
2009. dec. 10. 08:25
 1/4 anonim ***** válasza:
58%
Vagy pozitív vagy negatív.
2009. dec. 10. 08:38
 2/4 anonim válasza:
100%

bemész a megyei ÁNTSZ-be, beülsz a dokihoz, ő mesél neked az ablakperiódusról(az a fertőződés utáni 4-6 hét, amikor már fertőzöl de még nem mutatható ki), elmondja a kockázati tényezőket, hogyan, mikor fertőződhettél meg, és kérésre elvégzi a tesztet (vérvétel, egyszerhasználatos eszközökkel).

ezt teheted úgy, hogy adod a neved(tajszámod, egyebek) a dologhoz, pl. ha munkahelyi alkalmasságihoz kell, de ha csak aggódsz, és szeretnéd tudni, mizuvan, akkor csináltathatsz anonim tesztet is.

ilyenkor csak megadsz egy jelszót és kapsz egy kódot, ezeket kell majd mondani/átadni mikor átveszed az eredményed.

a teszt nem a vírust mutatja amúgy ki, hanem azokat az antigéneket, amiket a szervezeted ellene termelt.

ha megvan az eredmény (sacperkábé egy hét), akkor tudod ugye meg, hogy pozitív vagy negatív-e, ha negatív, akkor fellélegezhetsz, de ha pozitív sem kell kétségbe esni, mert A HIV-POZITIVITÁS TÉNYSZERŰ KIJELENTÉSÉHEZ MINDEN ESETBEN TÖBB,ELTÉRŐ HIV-TESZT POZITÍV EREDMÉNYÉRE VAN SZÜKSÉG!

szóval utána csináltass max még másfalja teszteket is (mert az első csak az ELISA-módszerrel történik(, de ezekről majd a vizsgálatot végző doki tájékoztat.

képet itt nem tudok mutatni, de csak annyi van rajta hogy mikorholkinélcsináltattad(fejlécugye, ántsz), alatta hogy ELISA módszerrel, vérsavóból mutatták ki, a pozitív vagy negatív szócska, és minden alatt dátum, hely, és a validáló doki neve, aláírása.

2009. dec. 10. 09:14
 3/4 A kérdező kommentje:
de nekem ne ez kell!!! leírtam hogy csak meg akarom nézni hogy néz ki. semmi közöm az AIDS-hez. akkor leírom miért kéne nekem. Sp, akit utálok a fókuszban hamis papírt mutatott arról hogy nem AIDS-es. és meg akarom nézni hogy néz ki egy igazi
2009. dec. 10. 13:13
 4/4 anonim válasza:
írj privátban, és küldök fotót, ha kell.
2010. jan. 6. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!