Mikor jó egy teszt;ha pozitív, vagy negatív?
mert én ezt sajnos ép ésszel nem tudom felfogni:D
mert ha negatív,akkor azt jelenti h baj van,vagy azt is jelentheti,hogy nem található meg a szervezetben.
pozitív:az előző ellentéte.
szóval most akkor melyik a jó?
ja,azthittem ez mindegyiknél így van:D
pl.AIDS v rák?
A pozitív jelenti azt,hogy "baj van".:)
A negatív azt,hogy nem található meg a szervezetben a betegség.
Orvosi értelemben a negatív a jó. Pl. gondolja arra, hogy ha valaki "HIV-pozitív", akkor jelen van a szervezetében a HIV vírus.
Azért furcsa neked a fogalom, mert hétköznapi értelemben a pozitív alatt jó, a negatív alatt rossz dolgokat értünk. Orvosilag meg a kérdés az, hogy pl. jelen van-e valamilyen kórokozó, vagy oda nem illő, kóros dolog. Ha nincs, akkor NEGATÍV a teszt, lásd. HIV-teszt.
ezt én sem értem:/(???) röntgenen voltam,arcüreg gyulladás miatt,és azt mondták pozitív lett,nincs semmibajom,egészséges vagyok:) tehát az lett pozítív h nincs bajom? volt 1 másik teszt félém(aszthma) ott azt mondták pozítív lett és aszthmás vagyok...volt 1 másik teszt,ahol meg azt mondták negatív lett van bajom,és így volt h fordítva.
kicsit értelmetlen...:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!