Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen egy "bad tripp"?

Milyen egy "bad tripp"?

Figyelt kérdés
Milyen lehet annyira rossz hogy a szer hatasa utan se tudom feldolgozni?

2014. febr. 12. 22:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ezt leírni nem nagyon lehet. Olvasgass beszámolókat itt:

[link]

Egyébként még egy jó trip (már ha van ilyen, mert mindegyiknek megvan elvileg a maga jó és rossz része is) után sem vágyakozol egy ideig a szer után, mert az élményeket még a valóságnál is intenzívebben éled át. Amikor egy bad tripre gondolsz, ne úgy képzeld azt el, hogy olyan mint egy rossz álom, mert annál sokkal de sokkal rosszabb. A lehető legrosszabb esetnél (rossz set and setting, rossz lelki állapot, nem készül fel arra, hogy mindaz amit látni fog a szer hozza elő az agyából és még tapasztalatlan is), akkor simán megkeserítheti az életét, mert nem tudja feldolgozni az élményt amit ,,ott" tapasztalt.

2014. febr. 12. 22:21
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azért többnyire feldolgozható az. Pont ezért is fontos beszélgetni utána, feldolgozni az élményt. Amúgy az se ritka, hogy egy rossz élmény utólag visszanézve nagyon fontosnak tűnik, mert az ember megért belőle dolgokat magáról.
2014. febr. 14. 00:25
 3/12 cli_hlt ***** válasza:
90%

Vannak emberek, akik hétköznapi eseményeket sem képesek feldolgozni.

Depressziósak, PTSD-sek lesznek, vagy mindenféle skizoid tüneteket produkálnak ("megkattanak").

Egy erős LSD, vagy varázsgomba trip, de akár egy nagy dózisú kannabisz élmény is át tud fordulni egy pánikos-halálfélelmes szorongásos epizódba.

Aki ezzel nincs tisztában, és nincs készen arra, hogy elfogadja ami történik vele, azt nagyon kellemetlen meglepetések érhetik.

2014. febr. 14. 11:21
 4/12 anonim ***** válasza:
86%
Nekem soha nem volt (csak) badtripem. néha több volt a bad néha kevesebb. Aztán egy idő után ráérzel arra is hogy hogyan tudod irányítani jó trippé módosítani. Amúgy rengeteget lehet tanulni sztem egy badtripből is. Nem szabad félni tőle. :)
2014. febr. 16. 21:19
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha úgy érzed,hogy nem tudod feldolgozni azt az érzést amit tapasztaltál akkor legegyszerűbb módja ha megbeszéled valakivel ahogy a második válaszoló írja, vagy írd le ide...
2014. febr. 19. 23:32
 6/12 anonim ***** válasza:
48%
A bad trip annyira elviselhetetlenül rossz, hogy sokan öngyilkosok lettek tőle. Nem véletlen tiltották be az LSD-t. Főleg nagy dózisokban. Teljesen kizökkent a realitásból, és ha az ember nincs felkészülve akkor hamar pánikba eshet.
2014. márc. 10. 03:50
 7/12 cli_hlt ***** válasza:
100%

"sokan öngyilkosok lettek tőle"

Ezt honnan? (Nem fika, komolyan érdekel, hogy hol olvastad / hallottad ezt, mert szerintem ez nem igaz).

A bad trip lényege pont az élni akarás, és az elpusztulástól / megbetegedéstől való félelem ("mindjárt meghalok", "mindjárt megőrülök").

Biztosan volt néhány öngyilkosság LSD / gomba hatása alatt (pl. pont egy angol gombázós öngyilkos lány katalizálta a varázygombák kvázi betiltását Hollandiában), de ez biztosan nem jellemző. Gyanítom, hogy nem igen van korreláció a pszichedellikum fogyasztás és az öngyilkosság elkövetésének velószínűsége között.

Sőt.

LSD-t és gombát használtak már haldokló embereken, hogy (fura módon) enyhítsék a haláltól való félelmüket.

Még egy "bad trip"-et is lehet pozitívan feldolgozni, aminek kb. az a lényege, hogy "én már meghaltam egyszer. nem para. :)". Nyilván túlegyszerűsítettem, de a magja a dolognak kb. ez.

A bad trip egyszerűen csak nagyon kellemetlen, és ha a fenti feldolgozás (vagy ahhoz hasonló) nem történik meg, akkor az élmény mindenféle irracionális szorongások alapját képezheti.

2014. márc. 10. 09:55
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

cli_hlt:

Tehát aki badtrippel az azért van mert fél a haláltól. És ha kvázi "meghal" a trip alatt mert teljesen elveszti az egoját akkor utána ha feldolgozza az élményt akkor jobban érzi magát?

Van erről a témáról valami linked?

2014. márc. 10. 17:41
 9/12 anonim ***** válasza:
2014. márc. 10. 17:53
 10/12 anonim ***** válasza:
jaa első link. Sebaj :)
2014. márc. 10. 17:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!