Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért lehet, hogy mostanában...

Miért lehet, hogy mostanában nem tudok beszélni?

Figyelt kérdés
Bárhogy próbálom, nem tudok értelmesen beszélni mostanában, vagy ha igen, meg kell erőltetnem magam. Folyton ""összeakad" a nyelvem, mindig figyelnem kell arra, hogy nyeljek, mert különben kifolyna a számon ( :D ). Egyszerűen artikulálatlanul beszélek, ez eddig nem volt gond.
2009. dec. 8. 07:08
 1/4 anonim ***** válasza:
7%
igyál kevesebb alkoholt. :D
2009. dec. 8. 07:49
 2/4 anonim ***** válasza:

Velem ugyanez a helyzet, pedig korábban éppen a "beszélőkémmel" kerestem a kenyeremet, folyamatosan tárgyaltam (idegen nyelveken is) és szerződéseket kötöttem. Most, hogy egy ideje itthon vagyok kényszerpihenőn (megszűnt a mh-em), egyre többször keresem még magyarul is a szavakat, de előfordul, hogy csak dadogok, csak nagy nehezen jön ki a szó, még barátok között is.

Én arra gondoltam, hogy részben a stressz, részben pedig a "rozsdásodás" (itthon nem kell annyit és olyan választékosan beszélnem) okozza. Remélem, igazam van és ha megint lesz értelmes munkahelyem, újra tudok majd értelmesen beszélni :).

Téged nem ért mostanában sok stressz? Nem vagy kimerült? Van kivel értelmesen, értelmes dolgokról beszélgetned (az írás nem ugyanaz!) ?

2009. dec. 8. 09:18
 3/4 anonim ***** válasza:
Én elmennék egy neurológushoz,ez lehet valami komoly is!
2009. dec. 8. 20:00
 4/4 anonim ***** válasza:

Nekem is hasonló a problémám, és én is keresgélem rá a választ!Én túl gátlásos vagyok, ha olyannal beszélek, akinek pont nagyon adnom kellene magam, pl főnököm, akkor nem tudok semmi értelmeset kinyögni. Másokkal, pl legjobb baránőimmel meg órákat tudunk filozofálni az élet dolgairól.Hát ez van, remélem kinövöm!

Nagyon sokat kellene olvasni, szókincsek bővíteni, kifejezőképességet fejleszteni!Az artikulációra sajnos nem tudok semmit!:(

2009. dec. 8. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!