Grétiske kérdése:
Mennyi ideig kell Németországban biztosítottnak lenni, ha gyermeket akarunk vállalni, ill. milyen támogatás jár terhesség alatt és után?
Figyelt kérdés
Gyermeket szeretnénk párommal,még nem vagyunk házasok,jelenleg 3 hónapja dolgozunk mindketten német cégnél. Életvitel szerűen élünk itt.Nem látok tisztán az ügyben,h mit ,meddig kell csinálni,mielőtt gyereket vállanánk,hogy meg is érje.Ha valaki tud segíteni,örömmel vennem.2014. febr. 6. 14:42
11/17 anonim válasza:
Mutterschutz geld jar meg, de asszem ezt mar irtam.
Ezen kivül nem tudok rola, hogy lenne meg valami.
12/17 anonim válasza:
A mutterschuzt geldhez az kell, a szüles elötti hatodik hetig dolgozz.Nem tudom milyen munkat vegzel, mennyire lenne megterhelö addig is dolgozni.
13/17 A kérdező kommentje:
ÁÁ semmiképp nem tudnék addig dolgozni,akk így meg sem éri itt gyereket vállalni,,na majd látjuk,köszönöm a válaszokat!
2014. febr. 11. 14:47
14/17 anonim válasza:
Amugy ez a Mutterschutz geld azoknak eri meg akik elüldögelnek egy irodaban, mert ott majdnem a terhesseg vegeig lehet dolgozni.
15/17 anonim válasza:
A Mutterschutzgeldet kapod akkor is, ha kiíratod magad táppénzre. ÉS kiír a doki, ha olyan a munkaköröd, ami nem végezhető biztonsággal. Akkor végig fogod kapni a fizud kb 80%-át. Az ELternzeit-ot pedig két évre is megkérheted, ezesetben a fele járandóságot kapod havonta, mintha egy évre kérnéd. KB a netto fizud 75%-a egy évre, max 1800n euro, ha kettőre kéred, feleződik. BAyernről tudok, itt egyszeri anyasági támogatás nincsen. Ha lejár az elternzeit, akkor havi 150 euro jár még betreuungsgeld, ha nem adod bölcsibe, hanem otthon maradsz vele. A kindergeld pedig 184 euro. De gyereket nem azért vállal az ember, mert anyagilag megéri... Csak halkan megjegyzem. Ha vállalsz, onnantól kevesebb pénz marad magadra. És ez minden országban így van.
16/17 A kérdező kommentje:
Na persze,de nem is úgy értettem,mert már amugy is van egy lányom 5 éves..na mindegy köszönöm szépen. Csak éppen fel is kell nevelni és pár száz euroból,(ami jár) nem biztos h teljes értékű neveltetést tudsz biztosítani a gyereknek,kezdve ott,h csak az óvodánk 150€ plus még amit időközönként kérnek az oviba,a bölcsi ettől több.Tehát mindenképp dolgozni fogok,mert a legtöbbet szeretném kihozni az egészből.Mégegyszer köszönöm a válaszokat.
2014. febr. 13. 16:10
17/17 A kérdező kommentje:
Ja még valami,..mindig úgy gondoltam, hogy minőségi életet csak úgy lehet élni ,ha az ember pontosan betartja a szabályokat,és felelősségteljes életet folytat mind magával,társával,gyerekeivel szembe. Szép napot mindenkinek!
2014. febr. 13. 16:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!