A húzódzkodás javíthat valamit oldalirányú gerincferdülésen?
Figyelt kérdés
Hallottam, hogy jó lehet, mert megnyújtja a gerincet, így egyenesítheti az oldalirányú görbületet. De mennyire hatásos?2014. jan. 24. 18:22
1/3 anonim válasza:
Nem tudom,de érdemes lenne dokihoz menni,mert ez nem játék.
2/3 anonim válasza:
Amíg lógsz, addig esetleg kigyenesedik az oldalirányú görbület, tehermentesülnek az ízületek. Amint leszállsz a földre, ugyanazok az erők hatnak rá, ugyanott vagy, ahol voltál.
Az oldalirányú gerincferdülést a törzs izmainak erősítésével lehet támogatni (ezek az izmok segítenek megtartani a gerincet), de gyógyítani nem, csak szinten tartani maximum. És nem mindegy, milyen gyakorlatokat végzel, ebben gyógytornász segítsen, hogy nehogy olyat csinálj, amitől még rosszabb állapotba kerülsz.
3/3 anonim válasza:
Nekem is ugyan ez a gondom. Január 15-én volt hogy 1 éve járok rendszeresen orvoshoz. De nekem már annyira elgörbült hogy korzettet kell hordanom. A műszerészem azt javasolta hogy szerzzünk be nyújtózkodó rudat és napi 15-20 percet lógjak. De szerintem igazuk van az előttem szólóknak hogy, menj el egy orvoshoz. 11/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!