Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért értek meg ilyen nehezen...

Miért értek meg ilyen nehezen összefüggéseket, embereket?

Figyelt kérdés

A helyzetem a következő:

gyerekoromba diszkalkulia, diszlexiát mutattak ki nálam egy felmérésben, Igy könnyitést is kaptam tanulásbol. amit mostani fejjel átgondolva rossz, mert ezzel felmentettem magamat is hogy ne tanuljak, de akkor még egyáltalán fel se merült bennem h később milesz a következménye. mind ezek melett soha nem voltam olyan társasági ember, általában csak kivülállóként voltam jelen mindenhol, nem szerettem kitünni. elvoltam a sajátvilágomba. igy a szociális életből is sokszor kimaradtam. ezért nem is tanultam meg bizonyos alapvető dolgokat, soha nem próbáltam még ki igazán magam, nem keveredtem olyan éles helyzetekbe amiket meg kellett volna oldanom.vagy ha igen, más oldotta meg. pedig az élet rendje az hogy az ember ahogy nő, a hibákból tanul és épit tapasztalatokat, igy tanulja meg hogy mi a jó meg rossz. Ha durván fogalmaznék,aztmondanám h nem alakult ki teljesen az Énképem.

Jelenlegi helyzetem meg ebből kiindulva siralmas, Introvertált, lassú vagyok, nem vagyok elég tájékozott, nehezen találom a szavakat, sokmindenre nem emlékszem, elfelejtek dolgokat, emberekkel való kommunikációm gyenge, nem értem a célzásokat, vagy csak késöbb esik le, lassan reagálok, egyszerüen nemtudok beszélgetni, viccelődni,beilleszkedés nehéz, túl merev a gondolkodásom. ebből kifolyólag önbizalom hiány is, főleg hogy ennek az egésznek tudatában vagyok már, szorongok idegen környezetbe.:( Mások akik mind ezt látják, azt gondolják hogy ilyen flegma, hanyag akárki vagyok v h csak megjátszom, és el is itélnek, pedig nem tudják hogy nem direkt csinálom, vagy ha éppen nem csinálom amit várnak meg természetes lenne.

Külsőmmel nincs baj, sőt..férfi létemre jól nézek ki. épp ezért is szeretnék minél hamarabb kijönni ebből az egész szerencsétlenségből, mert tudom hogy sokkal többet elérhetnék!

Pszichológushoz járok, segitségével sikerült összeraknom a képet, teljes ledöbbenés volt, meg van számomra. napi szinten örlöm" magam, s keresem a választ h lehetséges e ilyen nagy mértékü személyiség változás. Azt tudom, hogy tapasztaljak,fejlődjek", rengeteg kudarcot, megszégyenülést kell átélnem.

De a kérdésemnél maradva, lehetséges ? valaki volt már hasonló helyzetbe leküzdötte a gátlásokat ? Könyv, vagy ilyen témájú könyvet tud valaki, h az iró meséli el ? Ill. még az lenne a kérdésem h rengeteget tanulnék, olvasnék, napi mondjuk minimum 7 óra, akkor egy időután tényleg gyorsabban vág az agy s nyitottabb lennék? heti 2x futás melett. Tapasztalatok vélemények, bármi jöhet!

2014. jan. 21. 01:27
 1/5 anonim ***** válasza:

hát, a rutintól gyorsulni fogsz az biztos adott területen. szóval lehet specializálódnod kellene. akkor ha nem is jössz rá semmire magadtól, rengeteg tapasztalatot szerezve sok próba szerencse helyeztet végigcsinálva elég magasra juthatsz.

az biztos, hogy azt értened kell, hogy egy kudarcból nem azt a következtetést kell levonnod, hogy ezt akkor többet nem, hanem azt, hogy ezt újra. ez mindenre vonatkozik. a tanulásra is, meg a társas kapcsolatokra is.

úgy tudsz fejlődni, hogy addig esel hasra és kelsz fel, amíg nem megy. mert azt garantálom neked, hogy ha elég sokszor próbálod előbb utóbb menni fog. csak lehet sok ismétlés, próbálkozás kell. ehhez meg kitartás és bátorság. ezt a két szót ízlelgesd. Beszélgetésben úgy lehet jónak lenni, ha ROHADT sokat beszélgetsz. Használj ki minden alkalmat. Kezdeményezz! És ne félj.

még a szociális ügyekhez: tényleg itt is a legfontosabb, hogy ne szarj be. ha nem csinálsz semmit társaságban, de látszik rajtad, hogy jól vagy, akkor alapvetően nincs gond. akkor kerülsz kellemetlen helyzetbe, ha a fejedre van írva, hogy be vagy pánikolva és vészhelyzetben vagy :D Meg amúgy ha nem szólalsz meg akkor minnél több idő telik el, annál nehezebb lesz, mert valahogy beszorulsz a csöndbe. meg nem gáz cikit mondani. nincs kellemetlen helyzet, csak ha te arra szarul reagász: ha bepánikolsz. de ha laza maradsz és megrántod a vállad, vagy nevetsz, akkor megy tovább az élet.

2014. jan. 21. 02:01
 2/5 anonim ***** válasza:
nem tudom érthető volt e: ahhoz kell a bátorság, hogy ha kétszer valakihez szóltál már és béna helyzet lett. akkor nemhogy harmadszor is oda menj hozzá, hanem 88adszor is. és ne azon gondolkozz, hogy ő mit gondol. mert azt leszarhatod. te csak gyakorolni akarsz, a többi az ő dolga, hogy mit gondol, nem a tiéd.
2014. jan. 21. 02:03
 3/5 anonim ***** válasza:

Az nagyon jó dolgo, hogy jársz pszichológushoz, ő sokat tud neked segíteni, de valóban úgy van , ahogyan gondolod, ha törekszel rá, akkor sokat fogsz fejlődni. Olvass nagyon sokat, amennyit csak bírsz és csatlakozz különböző klubokhoz, hogy ilyen módon érezhesd azt, hogy egy csapathoz tartozol. NAgyon sokféle lehetőség van a sporttól kezdve az életmód-klubokig, vagy járhatnál énekkarba, vagy nyelvtanfolyamra, ezek mind-mind alkalmat adnak arra, hogy seok embert megismerj és közös programokon részt vegyél. És figyelj! Figyelj meg másokat, mikor mire mit reagálnak - ezt filmnézés által is gyakorolhatod. A heti 2x-i futás nagyon jó, főleg friss levegőn, ez is hozzájárul ahhoz, hogy az agyad jól vágjon és fogyassz sok vitamint, egészséges ételeket.

Sok sikert kívánok!

2014. jan. 21. 14:53
 4/5 A kérdező kommentje:

hmm. de ez is olyan mint az edzés, ha meg egy időután leállok akkor visszaállok alapállapotra ? vagy meg marad ez a tudásszint ? tehát akk mindig mozgásba kell lenni és belemenni helyzetekbe?.

Főleg az én helyzetembe amibe vagyok, tényleg nem lesz egyszerü,felülirni" s nem 2 nap lesz. amibe évek óta felnőttem. inkább csak a megalázottságtol félek. az a baj hogy mindig mások véleményére támaszkodtam, nincs saját ki alakult hogy ragaszkodjak ahhoz hogy szerintem mi a helyes. haverok is mondták már hogy sz.rjak le másokat mit mondanak. de ez bennem olyan erős..

Ez az egész talán a sok kudarcbol alakult ki igy h mások megszoltak, és akkor tudatlanul határoztam el magamba hogy nem csinálok semmit" hogy kerüljem az ilyen helyzeteket. ebből jött az hogy kimradtam, kerültem az embereket, amiből az önbizalomhiány is jött. ördögi kőr.

Nincs valami módszer arra vagy könyv, jelen esetbe ez az alapja szerintem amit ki kéne fejlesztenem ahhoz hogy változzak, hogy megrendithetettlenül csak a saját utamat figyeljem, és senki nem billenthet ki, ne figyeljek másokra. vagy ez is tapasztalás útján alakul ki ?

Még arra is gondoltam, hogy elmennék ilyen személyiség, vagy komunikációs tréningre amik megadnák a kezdőlökést, alapot.

Köszi a válaszokat nagyon hasznosak, nem felejtem el!

2014. jan. 21. 17:18
 5/5 anonim ***** válasza:

Érdekes dolog ez a megalázás. mert ez is valahol fejben dől el. ha nem ébred benned szégyen, ha nem hiszed el, hogy valami baj van a helyzettel amibe belenyomnak, akkor nem lehet megalázni. képzeld el a szituációt ahol gonoszkodnak veled. és te ott állsz és nem reagálsz csak vársz egyensúlyban, laza elmével figyelve, hogy mi történik. ne adj isten elmosolyodsz. értelmét veszti az egész. felnyalatják valakivel a moslékot. de ő nem feszül be ettől, hanem megcsinálja(vagy nem csinálja) és laza marad, nem szégyenül. az egész alázás nem jön létre pusztán ettől.

Amúgy esetleg csinálj kellemetlen dolgokat direkt. pl kérj zsepit utcán idegen emberektől, ha ez már megy, kérj tőlük pénzt. Lépj oda, szólítsd meg és kérj. És tök mindegy, hogy kapsz vagy nem. Az fontos amit közben érzel. Vagy kéredzkedj be éttermekbe wc-re :D

Azt is vedd észre, hogy valaki aki amúgy a társaság közepe a barátaival, tök csendes lesz egy idegen társaságban, nem találja a hangot. Ennek oka részben egyszerűen az, hogy nem ismeri a helyi kultúrát. Miről beszélnek, milyen utalások vannak, ki milyen. Bele kell még neki is rázódni. Kicsit olyan ez, hogy pl a family guyban a poénok egy részét nem érti az ember, ha nem ismeri ezt a populáris kultúrát, amire egy csomó visszautalás van.

Szerintem igazából bármit csinálhatsz, de azok a tevékenységek is nagyon jók, amiket #3 írt. Meg azt se éld meg egy tragédiának, amilyen most vagy. Az is egy klassz élet lehet, ha valaki így él. Persze, ha más vágyaid vannak, akkor dolgozz értük, de ezt ne úgy éld meg, hogy ha nem jutsz szuper előre, akkor hú de nagy baj van :) Gondolj arra, hogy egy jógi pl csak ül az erdőben és meditál. nem szocializálódik, nem jó fej és egyáltalán nem csinál semmi értékelhetőt és úgy éli meg az életét, hogy az egy siker történet. Rengeteg fajta élet van. Szóval azért érezd át azt, hogy nincs semmi baj :) Nincs nagy baj veled.

amúgy az introvertáltságról ez egy nagyon jó cikk, lehet ez is segíthet jobban látni magad:

[link]

2014. jan. 22. 02:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!