Találtam egy üveg bontatlan Béres cseppet, de már egy ideje lejárt, kidobjam vagy még belehet szedni?
A Béres-cseppel egyszer nagyon megjártuk : nem volt még lejárt a szavatossága, de mégis az egész családunk hányt tőle... (Nem tudom, miért lehetett ez, de ahogy abbahagytuk a cseppeket, a hányás is megszűnt.)
Szerintem dobd ki!
dobd ki
ne kísérletezgess vele nem véletlenül találták ki a lejárati időt
Az egész család azért hányt a Béres Csepptől, mert nem megfelelően szedtétek. Tán nem véletlenül van a betegtájékoztatóban az alkalmazásra vonatkozó tanács.
A lejárt Béres Csepptől semmi bajod nem lesz, mivel a világon semmi nincs benne, ami meg tudna romlani. A szavatossági idő (és ez csakis a Béres Cseppre igaz, gyógyszerre nem!)azért van, mert az OGYI kötelezővé teszi, meghatározva egy maximális időtartamot.
Ha mégsem bízol benne, ki ne dobd! Ha vannak szoba- vagy kerti növényeid, egy héten egyszer 10 liter vízre számítva 5-10 cseppet csepegtess belőle a locsolóvízbe: elájulsz az eredménytől! A növényeid hálásak lesznek, mert a talajukba visszajuttatod azokat a nyomelemeket, amiket a kemény, klórozott csapvíz kiold belőle.
Józsi bácsi agrármérnökként növényi talajvizsgálatok alapján jött rá, hogy az ásványianyag- és nyomelem-hiány az emberi szervezetben is fellép. Ennek nyomán született meg a Béres Csepp. Egyébként létezik állatoknak szóló Béres Csepp is, Stibol névre hallgatnak (bár nem tudom, forgalmazzák-e még).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!