Ha valaki elájul, és egyedül van otthon, vagy nem veszik észre, és nem ébresztik fel, az meghal, vagy egy idő után magához tér?
Az attól függ, hogy mitöl ájult el.
Mindkét dolog lehetséges.
Az ájulás csak pillanatnyi eszméletvesztés, mihelyst vízszintben vagy és kap az agyad vért, magadhoz térsz.
NE keverjük más eszméletlenségekkel, pl stroke vagy agyvérzés, az is elesik, de nem elájul.
Ez sok mindentől függ.
Ha valakinek lemegy a vércukra vagy a vérnyomása az viszonylag hamar magához térhet úgy ahogy. De van olyan helyzet amikor ájulásnál annyira megüti magát hogy egy időre úgy marad. Akkor úgymond "alszik" de még akkor is sok mindentől függ hogy meghal-e az illető vagy nem.
Én is ájultam már el itthon nagy meleg volt éppen lement a vércukrom épp indultam hogy igyak valamit mert éreztem hogy szédülök hirtelen legyengültem meg kezdtem homályosan látni. Szerencsére ájulásnál pont jókor voltam jó helyen épp a nappaliban voltam és gyors rádőltem a kanapéra. Akkor ájultam el hirtelen vesztettem el az eszméletem, nem tudom meddig voltam úgy szerintem max 1-2 percig de amikor magamhoz tértem szédültem, hányingerem volt, akkor ittam vizet amikor már lábra bírtam állni meg gyors ettem egy kis szőlő cukrot. Az viszonylag rendbe hozott elég hamar, amikor már éreztem hogy van bennem erő gyors lezuhanyoztam langyos vizzel hogy lehűstem magam. Utána már semmi bajom nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!