Mindig ehes vagyok. Mitol lehet ez?
Nézesd meg a vércukrodat, inzulinszintedet.
Elképzelhető, hogy túl magas az inzulinszinted, ami az inzulinrezisztenciával van összefüggésben.
A standard magas inzulinszint étkezések között annyira lecsökkenti a vércukrot, hogy képtelen vagy koncentrálni, ideges leszel, szédülsz stb...
Érdemes életmódot váltani, tehát nem túl sok gyorsan felszívódó szénhidrátot fogyasztani, helyette lassan felszívódókat enni, ami nem emeli hirtelen a vércukrot. A hirtelen vércukor emelkedés, hirtelen inzulinválaszt vált ki, ami gyorsan leviszi a vér cukorszintjét, de emiatt újra éhes leszel rövid időn belül, és fáradságot is érzel evés után. A folytonos cukorterhelés pedig végül alapból magas inzulinszintet eredményez, aminek fent leírtak a következményei.
Remélem érthetően írtam le...
Értem. Egy terheléses cukorvizsgálat viszont nem ártana, mert sajnos az éhgyomri cukorból még nem sok mindent lehet megtudni. Szerintem beszélj orvossal.
Pajzsmirigy probléma is állhat a háttérben, ami természetesen kihat a szénhidrát anyagcserére. Én a hormonjaimat is megnézetném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!