Csontkovács kezelés után normális a hátfájás?
Figyelt kérdés
2 napja voltam csontkovácsnál. Utána nagyon jól éreztem magam, de estére baromira el kezdett fájni a hátam. Izomlázam volt, meg fájtak a csontjaim. Utána enyhült, de még mindig érzem, és nehéz mozognom. Normális ez ilyenkor? Hány nap hátfájás/izomláz az ami még normális? Egyébként csigolyát rakott helyre, de most az egész hátam izomlázas.2014. jan. 6. 10:03
1/8 anonim válasza:
Nem. A csontkovács sarlatán. Ne menj hozzá többet.
Ellenben sportolj sokat, főleg nyújtó- és cardio gyakorlatokat. Na ez megszünteti majd a problémáidat.
2/8 anonim válasza:
Lehet, ha pl nem sportolsz rendszeresen. A csontkovács nem sarlatán, az elnyomódott csigolyákat teszi helyre. Szerintem hasznos kezelés habár nem kell rendszeresen csinálni mert valamennyire koptatja az izületeket a rendszeresen ropogtatás.
3/8 A kérdező kommentje:
Rendszeresen sportolok, csak karácsonykor kimaradt 2 hét. A hátfájdalom meg még karácsony előtt kezdődött, mikor még eljártam sportolni.
2014. jan. 6. 10:15
4/8 anonim válasza:
Na, hát akkor itt a hiba. Ha legközelebb fáj a hátad, vegyél vissza mondjuk egy hétig egy kicsit a sportból, és megjavul magától. Csontkovácsot meg felejtsd el.
Nagy tévhit, hogy a csigolyákat "visszapattintja" a helyére. Ezzel gyakorlatilag egy csigolyaficamot idézne elő, és te két hétig (de az is lehet, hogy örökké, ha elég szerencsétlenül sül el) nem állnál többet lábra.
5/8 A kérdező kommentje:
Lehet a hátamra is edzeni kéne, és azért fájt most, mert nem voltak ott megmozgatva az izmok? Csak lányként azt gondoltam elég, ha lábra meg hasra edzek.
2014. jan. 6. 10:19
6/8 A kérdező kommentje:
Utolsó: én hiszek a csontkovácsban, egyik ismerősöm térdét rendberakta egy alkalom alatt, és azóta se újult ki neki. Másoktól is csak jót hallottam.
2014. jan. 6. 10:29
7/8 anonim válasza:
rendszeresen járok csontkovácshoz csak jó tapasztalataim vannak vele, de persze nem szabad elfelejteni, hogy vannak rossz csontkovácsok is... valóban vannak sarlatánok, de képzett orvosnál nem nagyon lehet gond.
8/8 anonim válasza:
A "kovácsolás" után szükséges bekenni a kezelt testrészt valami nyugtató krémmel, éppen a leírt jelenség enyítése végett. Nemcsak egyszeri alkalommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!