Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha a C vitamin bomláspontja...

Ha a C vitamin bomláspontja 100 celsius fok felett van, akkor mért nem lehet forrázni a csipkebogyót, úgy, hogy meg is maradjon a C vitamin tartalma?

Figyelt kérdés

2014. jan. 2. 20:34
 1/2 anonim ***** válasza:
2014. jan. 2. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

"pár perces párolás, főzés hatására a zöldségek, gyümölcsök C-vitamin tartalma 25%-kal csökken

- 10-20 perces főzés hatására 50%-kal csökken"

Úgyhogy forrázni lehet,forralni nem érdemes.

2014. jan. 2. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!