Ha a C vitamin bomláspontja 100 celsius fok felett van, akkor mért nem lehet forrázni a csipkebogyót, úgy, hogy meg is maradjon a C vitamin tartalma?
Figyelt kérdés
2014. jan. 2. 20:34
1/2 anonim válasza:
2/2 anonim válasza:
"pár perces párolás, főzés hatására a zöldségek, gyümölcsök C-vitamin tartalma 25%-kal csökken
- 10-20 perces főzés hatására 50%-kal csökken"
Úgyhogy forrázni lehet,forralni nem érdemes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!