Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan lehet pótolni a D-vitam...

Hogyan lehet pótolni a D-vitamint egy napfénymentes helyen?

Figyelt kérdés

Írok egy regényt, amelynek egyik alapvető ismertetőjegye, hogy egy olyan helyen játszódik, ahova csak minimális napfény szűrődik be (és az emberek jóformán félnek a naptól, aminek oka a kérdés szempontjából lényegtelen). Azonban anyaggyűjtés közben felmerült bennem a D-vitamin problémája. Miért nem szenvednek az angolkórtól? Mivel lehet pótolni a D-vitamint ilyen környezetben? Egyáltalán lehet ételekkel megfelelő mennyiségű D-vitamint juttatnék a szervezetbe?

Már orvosi jellegű cikken átrágtam magam, de még mindig csekélynek érzem a tudásomat ebben a témában, ezért gondoltam, hogy felteszem itt ezt a kérdést. A válaszokat előre is köszönöm.

2014. jan. 1. 19:38
 1/8 anonim ***** válasza:
A D-vitamin az ételekből kerül a szervezetbe, a napfény csak aktiválja azt. Legyen valami speciális lámpájuk, ami olyan, mint a napfény. Ha már egyszer írsz, nyilván van fantáziád... Remélem....
2014. jan. 1. 19:45
 2/8 anonim ***** válasza:
Talán megoldható, ha a kolónia a tenger fenekén él, hogy sok halat fogyasszanak. Építsd bele a regényedbe az óceánt, legyenek akváriumok, vagy tenyésszenek ki mű halmájat, biológiailag. Legyen benne gyönyörű haltestű nő, aki az életét adja, hogy a szerelme túlélje a naptalanságot, stb...Gyönyörű regény lenne belőle.
2014. jan. 1. 19:59
 3/8 A kérdező kommentje:

Ööö... köszi, de nem az óceán fenekén élnek, és nem hiszem hogy lesz benne haltestű nő. Az akvárium meg sajnos nem illik a hangulathoz, de lehet hogy kerítek oda valami sósvizű tavat.

Persze hogy van fantáziám, már épp azon gondolkoztam, hogy kitalálok valami speciális növényt, ha nem sikerül megoldást találnom a problémára. Ezek szerint speciális fényforrás lesz belőle. Nem baj, megoldom :)

Köszönöm a válaszokat!

2014. jan. 1. 20:07
 4/8 anonim ***** válasza:
Tablettával is lehet pótolni.
2014. jan. 1. 21:47
 5/8 anonim ***** válasza:
Ételből nem lehet fedezni a D-vitamin pótlását hosszú távon, hiánytünetek nélkül.A lámpa jó ötlet,lámpa híján étrendkiegészítő szedésére szorulnak hőseink:).
2014. jan. 2. 11:51
 6/8 anonim ***** válasza:
De a napfényben nincsen D vitamin, a szervezetedbe MÁR BEVITT d vitamint aktivizálja a napfény. attól még, hogy tablettát szednek, meg halat esznek, d vitamin hiányuk lesz, ha nem éri őket napfény. ezért muszáj valamilyen hasonló fényforrás.
2014. jan. 2. 12:02
 7/8 anonim ***** válasza:
Én gyerekként egy nagyon északi országban éltem, és több hónapig alig volt világos. Azt kell mondjam, hogy orvosi előírásra nap 10 percet kvarclámpa előtt kellett tölteni. Persze a szemet védőszemüveggel védeni kellett közben. Remélem segítettem.
2014. jan. 2. 19:00
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, sokat segítettetek!
2014. jan. 2. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!