Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért nem bírom a kávét?

Miért nem bírom a kávét?

Figyelt kérdés
Ha tej nélkül(néha tejjel is..) megiszok egy csészényi kávét utána egyből elkezd verni a szívem, és szédülök. Márciusban az ügyeleten kötöttem ki. Igaz akkor másnaposan ittam egy kicsit tej nélkül..de akkor is ugyanúgy majd kiugrott a szívem, szédültem, kapkodtam a levegőt és leizzadtam. Komolyan azt hittem, hogy meghalok. Az ügyeleten kaptam szívblokkolót és nyugtatót, és mondta a doki, hogy menjek el kardiológiára. El is mentem, de kiderült, hogy a szívemnek semmi baja nincs, de akkor mégis mi lehet a baj, hogy ennyire nem bírom a kávét?
2013. dec. 19. 19:58
 1/7 A kérdező kommentje:
*fél csészényi, de néha még annyi sem
2013. dec. 19. 20:02
 2/7 piriiiiii ***** válasza:
36%
Mert a fekete kávé szar. Nem is értem, hisz még az íze sem jó... sok tejjel idd, úgy jó lesz. :)
2013. dec. 19. 20:04
 3/7 anonim ***** válasza:
Valószínűleg azért, mert magas vagy normál értékű a vérnyomásod. Vannak ilyen emberek. Ne erőltetesd. Apámnak tök normális a vérnyomása, jó a szíve, 70 elmúlt, de soha életében a KV-nak még a szagát sem bírta. Teát iszik.
2013. dec. 19. 20:08
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Rád így hat a koffein, ennyire megemeli a szívritmust.

Sokan vannak így. A megoldás az, hogy nem viszel be a szervezetedbe koffeint.

2013. dec. 19. 20:09
 5/7 A kérdező kommentje:
Az ízét nem szeretem úgy magában..csak mindig reménykedek benne, hogy felpörget:D de hát mindig csalódnom kell. Köszönöm a válaszokat:) Azt hittem, hogy vmi bajom van.
2013. dec. 19. 20:20
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem kellett csalódnod, tényleg jól felpörgetett...

Én is így vagyok, pedig alacsony a vérnyomásom. Szerencsére nem volt még olyan durva, mint neked, de ha kicsit erősebbre sikerül, nagyon rosszul tudok lenni. Én kis kávéspohárba szoktam tenni körülbelül a harmadáig, tejjel, ennyi nem árt még. De neked nem ajánlom, hogy kávét igyál... (Se energiaitalt!)

Inkább igyál sok vizet, mosd meg az arcod hideg vízzel, nagyon frissítő tud lenni. :)

2013. dec. 19. 21:16
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem is felpörgeti a frekimet a kávé, de még a kólában levő koffein is. Nekem akkor alakult ki a koffeinérzékenységem, amikor egyetemista koromban koffeintablettát zabáltam vizsgaidőszakban, hogy éjjel is tudjak tanulni.
2013. dec. 19. 22:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!