Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » MIért van ez így a marihuanaval?

MIért van ez így a marihuanaval?

Figyelt kérdés

ha a marihónalja teljesen természetes anyag,akkor miért van betiltva? nem ember által előállitott,nem szintetikus anyag,mégis tilos.ezzel az erővel megtilthatják,hogy kimenjel a rétre és füvet rágjak a birkákkal?

(elméleti kérdés volt :D)

2009. nov. 23. 16:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, de nem is foglalkoznak vele... Baráti társaságban néha-néha simán belefér egy-két slukk, kicsit feloldja az embert és nem káros, mint az alkohol.
2009. nov. 23. 16:15
 2/14 anonim ***** válasza:
Nem észt osztani akarok, de azért tiltják, mert hallucinogén, és a közhiedelemmel ellentétben függőséget is okozhat.
2009. nov. 23. 16:22
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Nixon kezdte ezt a droghadjáratot, aztán betiltották mindenütt a világon, már Jamaikában is illegális, és Indiában is, ahol a hinduk a valláshoz használják.

párezer évig nem volt vele baj, szóval ez szerintem csak tisztán politika. és ha engem kérdezel, szarrágás.

2009. nov. 23. 16:23
 4/14 anonim ***** válasza:
56%
azért van betiltva, mert ez egy tudatmódosító szer, kábítószer, és ezen a tényen az sem segít, hogy természetes anyag. A drogok azok mérgek, egy bizonyos mennyiségen felül halálos mérgeket jelentenek. A marighuana ma illegális szernek minősül, pedig tény és való, hogy nem veszélyesebb, mint az alkohol, vagy a sima cigaretta, melyek szintén mérgek, csak legálisan lehet kapni. Egy nap elképzelhető, hogy itthon is legális lesz, mint Hollandiában, de addig szerintem jópár évnek kell eltelnie, sok még itt a "vaskalapos". És az a szöveg se tévesszen meg, hogy nem lehet rászokni! De rá lehet, ismerősöm sajnos ettől butult el, pedig értelmes csajszi volt, és egésznap azon jár az agya, hogy mikopr hol tudna szívni
2009. nov. 23. 16:25
 5/14 anonim ***** válasza:
szívesen megismerkednék azzal a csajjal, legalább nem cseszegetne állandóan, hogy ne szívjak. :)
2009. nov. 23. 16:39
 6/14 anonim ***** válasza:
66%

A nemi erőszak is teljesen természetes dolog, nincs benne semmi mesterséges, mégis tiltják. Vagy ha valaki kajáját egy 100%-osan természetes gyilkosgalócával ízesíted, akkor is lecsuknak. Vagy, hogy a témánál maradjunk, a kokain és morfium is természetes, és mégis be vannak tiltva.

Nem az a lényeg, hogy természetes-e, hanem az, hogy milyen hatással van az egyes emberre ill. társadaomra. Szerintem jó, hogy nem legális, mert én, ahány füvest láttam, szinte mind totál leépült agyilag 20-25 éves korára (vagy ahogy köznapian mondják: szétszívta az agyát). Nem azt mondom, hogy valaki 1-2x elszív egyet, akkor már baja lesz, de aki rendszeresen nyomja, igenis elhülyül tőle. Hasonló az alkoholhoz, ott is, ha valaki heti 1-2x jól érzi magát, nem lesz semmi baja, ellenben alkoholistát mindenki látott, ezt nem is részletezem.

Mégis miért veszélyesebb szerintem a fű, mint az alkohol?

Mert akik heti szinten fogyasztanak piát, azok közül csak kb. az 1% lesz alkoholista(azaz szokik rá "masszívabb mennyiségben", vagyis az életét csak az tölti ki), míg ahogy én látom, a füveseknek legalább a fele válik a "rabjává".

2009. nov. 23. 16:53
 7/14 A kérdező kommentje:
kiszámoltuk,hogy mennyi marihónalja kellene ahhoz,hogy valaki belehaljon. a megoldás 44 KG!!!!!!!!!!!(a normál adag kb 44ezerszerese)
2009. nov. 23. 18:01
 8/14 anonim válasza:
ez h jött ki?
2011. jan. 21. 17:02
 9/14 anonim válasza:
Amikor ezt kiszámolták, akkor még nem nemesítettek ennyi fajtát, akkori thc szint többszöröse a mai legjobb és bizony nem kell már 44kilo belőle, de rengeteget el kellene szívni hogy baj legyen. Előbb alszik be az ember minthogy elszívja a gigát :)
2011. jan. 23. 19:59
 10/14 anonim válasza:
39%

Azért lett betiltva, mert rengeteg hiedelem volt...pl.függőséget okoz; hihetetlenül káros...stb

A nagy részük már megdőlt, csak ugye az embereknek már annyi előítéletük van ezzel a könnyű droggal szemben, hogy ha legalizálnák Világ szinten abból elég sok baj származhatna. Szerintem egyébként ezt eltekintve semmi "olyan" hatása nincs, ami miatt jogos ez a bíráskodás a füvezők felett. Ezt is lehetne simán szabályozni, mint az alkoholt, sőt egy feles és egy cigi kb 4x károsabb 1g-nél

2011. jan. 27. 19:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!