Ez miért lehet? Mit tehetek ellene?
Eddig 4-szer voltam aerobikon, és utána mindig a csípőm (bal oldalán) fáj az ízület, kifejezetten szinte érzem, ahogy "csikorog", bár menni tudok, csak nem olyan kellemes érzés. Sosem voltam egy nagy sportember, így gondolatban kizárnám a porckopás esélyét (főleg, hogy 20 évesen... annyit pláne nem mozgok), és fel nem tudom fogni, mitől van ez.
Lehet köze ahhoz, hogy csípőficammal születtem? Mármint, kúrálva lett az ott és azonnal, szóval elvileg minden rendben van, de gondoltam már arra, hogy talán ennek egy ilyen visszaköszönése lehet?
Azért is kellemetlen, mert a barátom kifejezetten szeret egy pózt (különben én is élvezném), aminél szinte a nyakamig fel kéne tolni a térdem, de egyszerűen nem tudom azt megtenni, mert utána baromira fáj a csípőm, és nehéz mozgatni. Komolyan, mintha be lenne rozsdásodva. Másnapra viszont elmúlik, semmi baja.
Mi lehet ez? Mit tehetek? Ilyen porcerősítő készítmények segítenének? Dehát nem sportolok annyit, komolyan, heti 1x 1 órás aerobikon veszek részt az utóbbi 1 hónapban, csak nem erőltetem meg magam annyira...
20/l
köszönöm a segítséget!
Szia!
Egyrészt nagyon könnyen lehet összefüggés. Az "elvileg minden rendben van" mást jelent egy orvos és egy civil számára. Tehát egyáltalán nem biztos, hogy 100% a javulás.
Másrészt a kevés mozgás egyáltalán nem biztos, hogy ellene szól a problémádnak. Lehet, hogy éppen ráerősít.
Harmadik és legfontosabb: bemelegítés, sport, nyújtás. Ez a helyes sorrend. Nem tudom, hogy az aerobikedző ezzel mennyit foglalkozik, a bemelegítésre azért szoktak figyelni, ahol sportórát tartanak, de a nyújtásra már nem mindig. Lehet, hogy neked néhány gyakorlatot kicsit másképp kellene csinálnod. Ha az aerobikoktatód valóban képzett, akkor erre fog tudni reagálni, beszéld meg vele.
Ugyanez vonatkozik a sportértékű szexuális tevékenységre is. Persze tudom, hogy ez néha viccesen hangozna, hogy "várj egy kicsit, bemelegítek", de ha az aerobikon rendesen és rendszeresen csinálod, az lehet, hogy visszahat a másik sportra is.
A többi ötletemet megírtam privátban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!