Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Cukorbeteg vagyok szerintetek?

Cukorbeteg vagyok szerintetek?

Figyelt kérdés
pár éve észrevettem magamon bizonyos tüneteket (sokat iszok, pisilek stb). + apám is cukorbeteg (mondjuk nem inzulinos). de a suliban megmérték pont akkor és nem mondták, hogy bajom lenne. mostanában megint eszembe jutott, és elég sok tünet stimmelt, ezért ma reggel megmértem éhgyomorra 5,6 lett, megmértem mégegyszer gyorsan, akkor meg 5,8. azt írta a papír, hogy 5,6-ig normális. megmérem még kaja után 2 óra múlva is, de nagyon izgulok :/ szerintetek?
2013. nov. 29. 13:34
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Elárulom, hogy étkezés után 1,5 órával van a max 7,8-as határ ;) és NEM kell étkezés után 2 órával mérni, nem akkor kell. Nem tudom ki hiresztel ilyet.
2013. nov. 29. 15:02
 12/15 anonim ***** válasza:

Lehet a "határon" vagy

Hét fölött már diabetes

2013. nov. 29. 22:57
 13/15 anonim ***** válasza:

Még ez nem az-

Mennyi idős vagy?

2013. nov. 29. 22:58
 14/15 A kérdező kommentje:
most megmértem, kb 6-6.5 órája ettem utoljára és 4,4 volt í.9
2013. nov. 30. 01:29
 15/15 anonim ***** válasza:

Egyenlőre NEM VAGY CUKORBETEG! Mérd meg időnként a cukrodat,de egyenlőre nem aggódj. Ha egyszer lesz rá biztosan csinálhatsz egy OGTT mérést. Az étkezés utáni vércukorszintet állapít meg. Nem terhelés ugyan,de az éhgyomri méréssel szinte 100 % kizárja a cukorbetegséget, vagy az inzulin rezisztenciát. Leginkább terheseknél szokták csinálni,mert a terhelés gyakran okoz rosszullétet.

Úgy kell csinálni,hogy egy reggeli éhgyomri mérés után megeszel 1db. zsemlét és megiszol 2 dl.tejet. Előtte 8-10 órán keresztül ne egyél semmit,csak vizet szabad inni. Ezután 2 órával ismét mérd meg a cukrodat. Ha ez az érték 7,8 alatt van egyenlőre semmi gond,ha 7,8 - 11,0 között,akkor csökkent inzulin rezisztencia áll fenn.

És a 120 perces érték számít nem a 90-es!

2013. nov. 30. 07:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!