Cukorbeteg vagyok szerintetek?
Figyelt kérdés
pár éve észrevettem magamon bizonyos tüneteket (sokat iszok, pisilek stb). + apám is cukorbeteg (mondjuk nem inzulinos). de a suliban megmérték pont akkor és nem mondták, hogy bajom lenne. mostanában megint eszembe jutott, és elég sok tünet stimmelt, ezért ma reggel megmértem éhgyomorra 5,6 lett, megmértem mégegyszer gyorsan, akkor meg 5,8. azt írta a papír, hogy 5,6-ig normális. megmérem még kaja után 2 óra múlva is, de nagyon izgulok :/ szerintetek?2013. nov. 29. 13:34
1/15 anonim válasza:
Ezt így senki nem fogja tudni megmondani.Elmész laborba, csináltatsz egy vérvételt és kiderül
2/15 anonim válasza:
Nálunk 6,2-ig jó. Amúgy kaja után 1,5 órával kell mérni, és akkor legyen 7,5 alatt.
3/15 A kérdező kommentje:
de valahol meg azt is olvastam, hogy csak 5-ig jó. na mindegy, majd megmérem újra, aztán ha magas elmegyek orvoshoz.
2013. nov. 29. 13:42
4/15 anonim válasza:
Szerintem nem vagy cukorbeteg, persze a mérés éhomra attól függ előző este mikor ettél utoljára. Ha 18-kor vacsoráztál akkor reggel 7 óráig eltelt 13 óra.Pedig 12 órának kell eltelnie. Ha ennyi telt el és akkor 5,6 akkor semmi gond.
Vannak sok folyadékot fogyasztók és vannak sivatagi életet élők. (sose szomjasak)
5/15 anonim válasza:
El kell menni terheléses cukor vizsgálatra ott éhomra is vesznek, meg a cukros lé megivása után 4 órán keresztül 1/2 óránként vesznek vért, ami megmutatja, hogy a szervezet hogy képes lebontani. Gyorsan, vagy lassan
7/15 anonim válasza:
Én úgy vagyok vele, h amikor sok tésztafélét (pontosabban annyit, amennyi a családban másoknak meg sem kottyan) cukrot eszem, akkor olyan 6-6.4 körül mozog a cukrom. Viszont ha figyelem, mit eszem, akkor normális, sőt, neha túl alacsony, 4.1-4.3. Szóval meg kell találni a megfelelő egyensúlyt étkezésben és akkor nem lesz baj! Egyszerűen vannak emberek, akik nehezebben dolgozzák fel a szénhidrátokat!
8/15 A kérdező kommentje:
szerintem több mint 12 óra telhetett el :/ és most megint nem tudom megmérni időben mert el kell mennem itthonról.
de majd akkor elmegyek orvoshoz :/
2013. nov. 29. 13:48
9/15 anonim válasza:
A laborokban általában 6,0 a referencia érték felső határa. De egyes orvosi fórumokon már 5,5 fölött azt írják ,hogy cukorbetegségre való hajlamot jelent. Ne 1,5 órás mértéket mérj étkezés után,hanem 2 órásat. Ennek a felső határa 7,8. De biztos eredményt valóban csak a labor tud adni.
10/15 anonim válasza:
Bármi lehet. Eszel cukrot, keményítőt, tejet? Akkor bizonyára van valamilyen fokú inzulinrezisztenciád. Ez eléggé logikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!