Derékfájás, de nagyon. Mit tegyek?
2013. nov. 26. 15:21
Egyelőre pihentetni kellene, egy ideig semmi sport, és meg kellene röntgeneztetni, hogy mi van vele, menj el a háziorvoshoz.
2013. nov. 26. 15:24
3/11 A kérdező kommentje:
De az izom fáj, a röntgenen úgy sem látnak semmit voltam már nyak sérülés miatt is szintén izom de röntgen nem utat ki semmi ilyet.
Te írtad, hogy "becsípődik". Márpedig az nem az izom, hanem az ideg. Mivel van családi háttér is és a sport is erőlteti a derekad, jobb megcsináltatni azt a röntgent, hogy nincs-e valami elmozdulás mégis. Tény, hogy idegbecsípődést nem mutat ki, de nehogy nagyobb legyen a baj. Plusz, orvos tud beutalni pl. fizioterápiára, vagy fájdalomcsillapítót adni.
2013. nov. 26. 18:46
5/11 A kérdező kommentje:
Oké értem akkor irány újra a kórház. :)
A youtube-on találhatsz rá gyógytornákat, írd be hogy "lowback pain exercises". És a székedre vegyél háttámlát, ilyesmit: [link]
Itthon is árulják, de ebay-en is van 900 Ft-ért. Nekem azóta nem fáj a derekam, mióta egy hónapig csináltam a gerinctornákat naponta és minden székemre ilyet tettem. (kocsiba is) És egy darabgi amíg nem javul, kerüld a cipekedést, ugrálást ha lehet.
2013. nov. 28. 17:43
7/11 A kérdező kommentje:
Megpróbálom mindenféleképpen köszönöm.Sportmasszőrhöz készülök majd hátha csak az kell neki egyrészt.
Próbáld meg, nem segít-e, ha fekvés alatt valamivel megemeled vagy megnyomod a derekadat, esetleg csak egy ponton. Pl. egyik öklödet valahova a gerinced mellé teszed, enyhül-*e a fájás.
2014. jan. 4. 23:02
9/11 A kérdező kommentje:
Ha homorítok avagy háton fekszek az fáj,ha domborítók tehát nyújtom akkor érzem,hogy az jó lenne neki de hiába nyújtom nem lesz jobb,sportmasszőr meg maszírozta jobb lett,de most kezd előjönni és más helyen is szóval ismét masszázs jön remélhetőleg egy darabig megszabadít tőle
Akupresszúra:
A derékizmok reflexpontja a bokacsont - Achilles ín - sarokcsont közötti mélyedésben van, a láb belső oldalán. Ezt a pontot kell a sarokcsont felé egy újjal lökdösve erősen nyomni, kb 20 másodpercen keresztül, egymás után mindkét oldalon. Becsípődésnél hatástalan, de a görcsös állapotot oldja. Elsősegélyre alkalmas. Ha fájdalmas a nyomásra, megtaláltad a reflexpontot.
2014. jan. 16. 17:54
Kapcsolódó kérdések: