Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Az emberek miért drogoznak?

Az emberek miért drogoznak?

Figyelt kérdés
Pl. egy kamasz miért érez indíttatást arra, hogy kipróbáljon valami drogot? Miért tartja jó ötletnek, hogy valami ellenőrizetlen szerrel rombolja a testét? Nem bírom megérteni, hogy épeszű embert ebben mi vonz, hiszen mindenhonnan kapja az ember a figyelmeztetést, hogy a drogok függőséget okoznak, veszélyesek, stb.
2013. nov. 24. 19:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Szerinted? A társaság elsősorban... kipróbálják jajdejó buli, aztán valaki tovább folytatja ezt.:) Aztán mindig növeli az adagot, mert a kisebb mennyiség már nem elég.

A hatás miatt ..és egy idő után már felcserélődnek a tiszta és a szer hatása alatt lévő pillanatok, mert a szer kell neki ahhoz,hogy egyáltalán "meglegyen"..

2013. nov. 24. 20:10
 2/13 anonim ***** válasza:

Hidd el, a dolog sokkal bonyolultabb mint hiszed. Rengeteg féle drog van és rengeteg féle ember, aki használja őket. Ez egy nagyon - nagyon bonyolult téma, nehidd, hogy ellehet intézni annyival, hogy "a drog rossz, értem???"

Előítéletes vagy és tájékozatlan. Ha tényleg érdekel a téma, olvass utána (daath.hu remek oldal), de ne általánosíts.

2013. nov. 25. 18:20
 3/13 A kérdező kommentje:
Ismerem a daath.hu-t, sokat olvasgattam már. Ismerem azt a nézőpontot is, amit te képviselsz, és ne haragudj, de nem tudom komolyan venni azokat a drogfogyasztókat, akik a Túlvilági Dimenziók Nagy Gurujainak hiszik magukat, és azt hiszik, hogy valami nagyon szakrális és földöntúli tudás birtokába jutnak a drogokkal, meg "utazás"-ról beszélnek. Tudom, hogy egyes közösségekben a drog vallási jelentőséggel bír (varázsgomba, iboga, stb.) de nem hinném, hogy a többség az sokat nyer lelkileg ezáltal. Talán vannak előítéleteim, de tájékozatlan nem vagyok, sok forrásból olvastam, hallottam a pszichedelikus szerek használatáról. Nem tudok senkiről, aki ezzel elérte volna a megvilágosodást, olyan esetről viszont annál többről olvastam, amikor lappangó genetikai betegségeket, mentális bajokat hozott elő a drog, amik máshogy nem jöttek volna elő.
2013. nov. 25. 21:16
 4/13 anonim ***** válasza:

Értem. Én egyáltalán nem gondolom, hogy az embernek szüksége van tudatmódosítókhoz ahhoz, hogy fejlődjön. És az is biztos, hogy önmagában a drogoktól nem fog az ember megvilágosodni. Csak egész egyszerűen azt gondolom, hogy az emberek manapság nagyon lenézőek és előítéletesek tudnak lenni a "drogos"-okkal szemben. És ez bizony zavaró tud lenni a magam fajtáknak.

Az is kétségtelen, hogy a tudatmódosítás veszélyes tud lenni. De ezek a szerek (és főleg a hallucinogének) az ember legmélyebb tudatalattijából építkeznek és nem másból. Kérdem én, biztos, hogy jobb az ha az ember soha nem néz szembe legmélyebb traumáival, félelmeivel? Ha úgy éli le az életét, hogy nem is tud azoknak létezéséről? Biztos nem éri meg a kockázatot? Jobb nem odanézni, mintsem átélni?

És persze, ehhez nincsen szükség tudatmódosítókra feltétlenül. De add meg a tiszteletet azoknak, akik úgy döntenek, kipróbálnak egyet s mást. Még akkor is ha nem hiszel ebben.

2013. nov. 25. 22:43
 5/13 A kérdező kommentje:

"De ezek a szerek (és főleg a hallucinogének) az ember legmélyebb tudatalattijából építkeznek és nem másból."

Biztos vagy te ebben? Mert én nem. Nagyon jól hangzik, ez igaz, de amikor az emberek olyanokról számolnak be, hogy tapéták voltak a falon, meg bogarakat kellett leszedniük a kezükről, mert rajtuk futkároztak, abban nem tudom, mi a legmélyebb tudatalatti szerepe. Nem inkább csak arról van szó, hogy ezek a szerek összezavarják az érzékelésedet, érzékszerveidet és hibás érzékelést eredményeznek?

Jó, azért azt sem állítom, hogy teljesen nem értek egyet. Az biztos, hogy vannak érdekes dolgok, pl. tudtommal az iboga a bűntudatot éleszti fel az emberben, és régi vétkeket hoz elő, amiket az ember újra átél. De ettől függetlenül az emberek nem lesznek supermanek a drogoktól, se nagy bölcsek. Aki valamit alkotni akar, az nem képes rá drog hatása alatt. Aki a drog használata közben megvilágosodottnak érzi magát, az a valóságban nyáladzik és handabandázik.

2013. nov. 26. 14:57
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Oké :D Mást erre tényleg nem igazán tudok mondani. Azért azt vedd figyelembe, hogy te még (ha minden igaz) semmi ilyesmit nem próbáltál ki, tehát kívül álló vagy. Ami pedig ebben a témában nem éppen elhanyagolható körülmény. De oké, értem az álláspontod, nincs ezzel semmi baj. De tiszteld ember társaidat, minden körülmények között. :D
2013. nov. 26. 20:18
 7/13 A kérdező kommentje:
Természetesen nem ítélek el senkit. Csak annyit mondok, hogy nem kell mindent kipróbálni, ahhoz, hogy tudjuk, milyen. Vannak, akik azt mondják (és ezzel a lendülettel kipróbálnak egy drogot), hogy mindent ki kell próbálni egyszer az életben, de ez nem így van. Nem kell kipróbálni a vonat elé ugrást ahhoz, hogy tudjam, nem jövök ki jól belőle...
2013. nov. 26. 22:38
 8/13 anonim ***** válasza:
Azt miért nem említi senki,hogy hány ember életét tette már tönkre a drog? A függőség? Magát a drogost, egy senki lett akit csak az anyag érdekel, szörnyű kinézettel és kínlódással és pláne azokat teszi tönkre akik szeretik az illetőt, és látják ,hogy a szemük előtt megy tönkre és nem tudnak mit tenni.. Ha ilyet átélsz utána is preferálni fogod a drogokat? ( Nem a kérdezőtől kérdezem, hanem a másik válaszolótól.) Kérdező erről mit gondolsz?
2013. nov. 28. 16:33
 9/13 A kérdező kommentje:

Azt gondolom, hogy nem véletlen, hogy nem legálisak, és hálásak lehetünk érte, hogy a törvény megtesz mindent, hogy ne legyenek elérhetők. Lehet, hogy pár ember meditációs vagy mit tudom én, milyen célra használja, de amíg ennyi kárt okoznak, addig nem szabad engedni, hogy elérhetőek legyenek. Egy emberélet is sok.

Sok embertől hallom, hogy túl van ez lihegve, mert az alkohol is drog, és hogy a fűnél az sokkal veszélyesebb. Akárki akármit mond, én ezt nem veszem be. Az alkohol hatásai ismertek, kiszámíthatóak, és nem túl gyakran és mértékkel fogyasztva nem árt meg. A fű pedig egy pszichoaktív szer, ami butít és kihozhat látens pszichózist, neurózist.

2013. nov. 28. 19:52
 10/13 anonim ***** válasza:

Először is: rengeteg különbség van drog és drog között. A heroin durva, és persze a kokót, speedet és egyéb szintetikus szereket is jobb el kerülni (amúgy az alkohol is ez a kategória). De vannak kevésbé ártalmas szerek is. A fő a tudatosság.

Másodszor: Nem a drog teszi tönkre az embert, hanem az ember önmagát. Ha egy ember függő lesz, akkor függő lesz, ezzel nem lehet mit csinálni. Nincs törvény ami ezt megtudná akadályozni. Szerintetek ha nem létezne semmiféle tudatmódosító a világon, akkor mit csinálnának azok az emberek, akik amúgy függők? Teljesen normális, boldog, teljes életet élnének? Nem hiszem. Szerintem egy függő nem véletlenül lesz függő. Minden az emberben dől el.

2013. nov. 29. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!