Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A mazochista emberek betegek?

A mazochista emberek betegek?

Figyelt kérdés
Tehát az az ember aki magát bántja, például valami hegyes tárggyal a kezét karcolja, vagy megvágja direkt.. az mazochista? Ezt kezelni kell? Mindig tudtam, hogy nem normális.. de nem tudtam, hogy ennek "neve" is van. Egyébként nem rólam van szó, mielőtt bárki azt gondolná... ismerősről, sajnos. :/
2013. okt. 31. 17:24
 1/2 anonim ***** válasza:
igen, azonban nemhiszem hogy mindenki mazo aki bantja magat.
2013. okt. 31. 19:21
 2/2 anonim válasza:
100%

Szia!

A mazochizmus általában gyermekkori bántalmazás hatására alakulhat ki, vagy bármi fájdalomhoz köthető élmény miatt, ami kiskorban történt. Aki mazochista, az (általában) szexuális téren is élvezi a megaláztatásokat, fájdalmat. (Ha gondolod, keress rá a BDSM-re, viszont képeket csak akkor nézz, ha bírod az ilyeneket!)

Úgy hallottam, hogy valamilyen szinten lehet kezelni, bár - én is mazo lennék - nem lennék képes elmenni bármilyen kezelésre is, egyszerűen nem akarok megváltozni. Nekem ez jó.

Viszont, ha ez eldurvul olyan irányba, hogy az illető önmagában kárt tesz, érdemes szerintem felkeresni egy pszichológust, akivel az ismerősöd tud beszélgetni, hátha utána már nem lesz ennyire durva.

Amúgy, nem biztos, hogy mazochizmusról van szó ilyen esetben. Ha nem az élvezet miatt okoz magának fájdalmat, hanem a lelki fájdalmait akarja átvezetni ebbe, az nagyobb probléma. Próbálj beszélgetni vele, kideríteni, hogy nyomja-e valami a lelkét, ha nem enyhül, ezzel is érdemes pszichológushoz menni, mert - ha olyan a helyzet - öngyilkosság szintjéig is süllyedhet.

Azért nem szentírás amit leírtam, de remélem azért tudtam valamit segíteni. (:

2013. nov. 24. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!