Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Vízhólyagos sebet hogyan...

Vízhólyagos sebet hogyan kezelhetek gyorsan?

Figyelt kérdés

Sziasztok! :)

Magam sem tudom hogyan, de a csizmám feltörte a sarkam pár nappal ezelőtt, annak ellenére, hogy már 3 éve megvan és remek még mindig. Sebtető képződött, alatta viszont nőtt egy vízhólyag is, mára már elviselhetetlenül fáj az egész.

A fájdalmat még elviselem, de jövő hét pénteken egyetemi bál lesz, ahova szandált szándékoztam volna felvenni és jó sokat szeretnék táncolni. Így viszont már a cipő viselése is kérdéses, mert a pánt pont irritálja a sebem. Hiába sebtapaszozom le, így is fáj, másik alkalmi cipőm meg még ennél is kellemetlenebbül nyomja.

Tudtok-e valami hatékony módszert, amivel egy hét alatt be tudom gyógyítani és nyoma is alig marad? Kérlek, segítsetek! Előre is nagyon köszönöm!

19L

2013. nov. 21. 13:06
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Alsolt rá!

Bár jobb lenne ha előbb szétmenne az a hólyag.

2013. nov. 21. 13:16
 2/4 anonim ***** válasza:

Nekem eddig bevált:

Tűbe cérnát, áthúzni egy szálat a hólyagon. A kilógó véget pár centire levágni. A cérnán kiszivárog a folyadék, nem fog a hólyag szétfakadni és nem szabadul fel az alatta levő érzékeny hámréteg, és nem feszül. Ekkor már le lehet sebtapasszal ragasztani.

2013. nov. 21. 13:21
 3/4 anonim ***** válasza:
Én tapaszt szoktam rátenni, és megvárom, míg magától leapad, ez általában már mársnapra megtörténik, utána már gyorsan gyógyul, ha nem szorítja ott tovább cipő.
2013. nov. 21. 15:53
 4/4 A kérdező kommentje:

Sebtapasszal semmire nem mentem 2 napja sajnos. :(

Azóta rájöttem, hogy nem vízhólyag, hanem gennyes elfertőződés, szóval ki fogom szúrni és lekezelni a területet. Köszönöm a válaszaitokat, ment a zöld! :)

2013. nov. 21. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!