Vízhólyagos sebet hogyan kezelhetek gyorsan?
Sziasztok! :)
Magam sem tudom hogyan, de a csizmám feltörte a sarkam pár nappal ezelőtt, annak ellenére, hogy már 3 éve megvan és remek még mindig. Sebtető képződött, alatta viszont nőtt egy vízhólyag is, mára már elviselhetetlenül fáj az egész.
A fájdalmat még elviselem, de jövő hét pénteken egyetemi bál lesz, ahova szandált szándékoztam volna felvenni és jó sokat szeretnék táncolni. Így viszont már a cipő viselése is kérdéses, mert a pánt pont irritálja a sebem. Hiába sebtapaszozom le, így is fáj, másik alkalmi cipőm meg még ennél is kellemetlenebbül nyomja.
Tudtok-e valami hatékony módszert, amivel egy hét alatt be tudom gyógyítani és nyoma is alig marad? Kérlek, segítsetek! Előre is nagyon köszönöm!
19L
Alsolt rá!
Bár jobb lenne ha előbb szétmenne az a hólyag.
Nekem eddig bevált:
Tűbe cérnát, áthúzni egy szálat a hólyagon. A kilógó véget pár centire levágni. A cérnán kiszivárog a folyadék, nem fog a hólyag szétfakadni és nem szabadul fel az alatta levő érzékeny hámréteg, és nem feszül. Ekkor már le lehet sebtapasszal ragasztani.
Sebtapasszal semmire nem mentem 2 napja sajnos. :(
Azóta rájöttem, hogy nem vízhólyag, hanem gennyes elfertőződés, szóval ki fogom szúrni és lekezelni a területet. Köszönöm a válaszaitokat, ment a zöld! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!