Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért moslékot főznek a...

Miért moslékot főznek a kórházakba?

Figyelt kérdés

Nem vagyok finnyás, de felismerhetetlen volt és gusztustalan. A gyerekétel is.

Kevés pénzből is lehet-ne ehető ételt készíteni? Ennek így mi értelme? Egyetlen anyuka és egyetlen gyerek sem ette meg annyira gáz volt, mind ment vissza, volt aki ki se nyitotta végül.

A vacsora meg egy pohár házi kőrözött volt beledobva egy paradicsom, így az is gusztustalanul festett. Pedig ez egy jobb vacsora volt.

Miért ilyen? Ez nem csupán pénz kérdés?

Vagy a portás főz, mert nincs pénz szakácsra? Szerintem, amit főznek, aki főzi, ő maga sem adná a családjának.

2009. nov. 19. 08:37
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

3 kórházban szerezett tapasztalatom van csak

remélem, azért van, ahol meg lehet enni, amit adnak!!

2009. nov. 19. 08:40
 2/11 anonim ***** válasza:

figyusz,a kórhéázakban olyan mértékben mennek alenyúlások, sokszázmilliós tézteélekben, hogy látod pl. az étkezésre már végképp nem jut semmi pénz

Tudod miylen gáz, amikor pl hónap végén az osztály már egy rohadt fecskendőt is úgy kér kölcsön a másik osztálytól, aztán következő hónapban visszaadja? Szal ... itt ne várj semmit, csak a leges legvégső esetben szabad kórházba menni, én is azt monbdtam, amíg öntudatomnál agyok, tuti nem tudnak rábeszélni, utána meg úgyis mindegy már.

2009. nov. 19. 08:45
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem több oka van, hogy moslék kerül a tányérokba.

Először is egy adagra vetítve nagyon kevés pénzből gazdálkodnak, másodszor abból a kevés pénzből is hatalmas apparátust, vízfejet (főnökök, dietetikus, konyhai dolgozók, stb.) kell eltartani, harmadszor pedig én még sosem láttam sovány konyhai dolgozót (tisztelet a kivételnek, ha akad ilyen, de annak is csak genetikai okai lehetnek :=) ). Ami ezek után marad, megy a tányérokba.

De nem csak a kórházakban van ez így, ugyanez a helyzet a bölcsikben, ovikban, iskolákban is. Végigcsináltuk, mi is láttuk, amit írsz.

2009. nov. 19. 09:00
 4/11 anonim ***** válasza:
Én alapjában véve nem szeretem, ha valaki "fikázza" az ételt, legyen az bármilyen is.... De most tényleg igaz amit írtok. Nálunk a kórházban, mikor szültem (SOTE I.) nem hittünk a szemünknek, mit hoztak a szülés másnapján a szoptató anyáknak: Zöldborsófőzeléket virslivel. Mikor köztudott, hogy a zöldborsó szeles, puffaszt... Mondanom sem kell, senki nem ette meg. A levest meg azért, mert úgy nézett ki, mint nálunk otthon a mosogatólé...
2009. nov. 19. 09:07
 5/11 anonim ***** válasza:

Sajnos, nincs pénz jobbra. Megpróbálják az ételekbe beleömleszteni az előző napit, hogy kijöjjön mennyiségileg. Amíg ilyen rémséges helyzetben lesz az eü. addig ez lesz. Addig a látogatók viszik a kaját, már akinek lehet. Nagyon szomorú, de ez ellen mi, átlag emberek tenni nem tudunk. Legfeljebb főzünk valami finomat és azt bevisszük a hozzátartózónak, hogy ne koplaljon. Ugyanis nem csak hogy rossz a kaja, hanem még kevés is...

Egyébként én magam tapasztaltam, hogy amikor anyukám kórházban volt, nem volt pénze a kórháznak gyógyszerre, nekünk kellett megvennünk és bevinnünk.

2009. nov. 19. 09:10
 6/11 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy jobb lenne, ha valamilyen hideg ételt adnának. Vagy csak levest.Csak akkor mi lesz azzal, akinek nem visznek ételt. Mondjuk, ezt senki nem ette meg a legutóbbi kórházazásunkkor, volt akinek én mentem ki a büfébe. Pénzkidobás ez így sajnos. Most talán ez a rendelős, amit mostanában próbálgatnak hátha jobb lesz. Mert így kárba megy még az a pénz is, amit erre tud szánni a kórház.
2009. nov. 19. 09:14
 7/11 anonim ***** válasza:
Szerintem is jobb lenne 2 zsömle, egy kockavaj és némi felvágott (netán egy paradicsom), és ehhez hasonló hidegek. Szerintem olcsóbb is, és jobb is. Persze akinek muszáj, annak főzzenek, (van akinek pépeset kell főzniük), de az lenne jobb minőségű.
2009. nov. 19. 09:20
 8/11 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Én Jászberényben szültem, és a kaja teljesen jó volt. Viszont a hozzáállással volt egy kis gond. "Roominginesek" voltunk. Kihozták az ebédet, éppen aludtam. Durván fél óra múlva szedték össze az edényeket, mikoris a babát szoptattam.

"Vagy most megeszem, vagy elviszik" Mivel éhes voltam, kénytelen voltam a babát hanyagolni...

2009. nov. 19. 09:45
 9/11 anonim ***** válasza:

ennyi pénz van sajnos. orvosis vagyok, nyáron dolgoztam kórházban, ápolástan gyakorlaton, tehát abszolút betegközelben. a kaja tényleg pocsék. heti 7napból legalább 3x ilyen undorító vaníliamártásos cucc volt, ami mondanom se kell, hogy mennyire kell egy műtéten átesett, gyógyuló embernek. ennél még a borsófőzelék is jobb, ha már húsra nem is telik. a leves meg mosogatólé-szerű. mondjuk ott még jobb kaja volt kórházi viszonylatban, de nagyon sokan nem ették meg még ezt se, amit nem is csodálok. a többi étkezéskor kapott hideg kaja teljesen normális volt viszont.

sajnos néha még kötszer se kerül, nemhogy rendes étel. én megszűntetném a kórházi étkezést, hiszen a betegek többségét ellátja a családja, nem is kérik ki az ebédet. csak annak biztosítanék, aki külön kéri mert egyáltalán nem jár hozzá senki, sajnos ilyen is van. és akkor kevesebb embernek lehetne jobbat főzni. tudom, hogy az étkezés a kórházi ellátás része, de teljesen felesleges, hogy ehetetlen dolgokat tesznek a beteg elé, ami megy a moslékba vagy éppen a takarítónő hordja el a kutyájának(ilyen is van, nem is kevés).

2009. nov. 19. 10:44
 10/11 anonim ***** válasza:

Gondoljanak bele a tisztelt hozzászólók, hogy ha az élelmezésnél iyen dolgok vannak, akkor mi lehet a "gyógyszer-fronton"... Én is orvostanhallgató vagyok, és elég szörnyű látni, hogy csak elavult alig hatásos, ám rengeteg mellékhatással rendelkező gyógyszereket adnak (ha egyáltalán azokra van pénz, mert sokszor még erre se jut!), amikor vizsgálat (rosszabb esetben műtét!) közben eszközt kell szerelni(!!!), mert a gépek már túl vannak a tervezett élettartam 2-3-szorosán.

Elég kiábrándító, én ezért gondolkozom a külföldi munkavállaláson (nemcsak a siralmas bérezés miatt). Nem is folytatom tovább...

2009. nov. 19. 17:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!