Magyarországon miért ennyire sok a kövér ember és miért van az, hogy főleg a szegényebb emberek kövérek?
15
A b12 hatására lehet sokat enni, nem a b6.
Szerintem ennek pszichológiai okai vannak elsősorban. Mi is nagyon kevés pénzből élünk és abszolút nem vagyunk meghízva.
A szegény emberekben van egy olyan, hogy "csakazértis" jól fogom érezni magam, ha már nincs pénzem erre-arra-amarra, akkor legalább jól bekajálok.
És nagyon sok ember cukorbeteg és sz.rik a diétára. Saját szememmel láttam ill. fülemmel hallottam, hogy cukorbeteg, de azért tömi magába a süteményt ill. issza az alkoholt keményen. Hát, erre nem tudok mit mondani.
Szerintem Amerikában is valami ilyen pszichológia lehet + az, hogy nagyon finom (persze irtó sós vagy cukros) ételekhez lehet jutni fillérekért. És óriási adagokhoz. Egy zacskó chips vagy keksz háromszor-négyszer akkora, mint nálunk.
Règóta foglalkozom ezzel a tèmával. kb 15ève figyelem meg a túlsúlyos embereket mit hogy csinálnak.
Ès igen a tèsztafèlèk ès a sok cukor fogyasztás az egyik fő oka az elhízásnak.
"Nincs sok köze az anyagi helyzethez! Sőt...
Fő oka rendszertelen evès pl csak egy nap egyszer ètkezès ,de abból sokat!
A másik oka az egèsz nap streszlevezetès ès szomorúság kompenzációja mindenfèle olcsó cukros csipszes tèsztás vacakokkal.
Ès az ehhez kèpest szinte alig törtènő mozgás vagy napi ülőmunka csak hab a tortán.
Legtöbb ember felkel elmegy dolgozni 10-12 órát ,hazaèr energiája már semmi fáradt ,eszik egy nagyot, lefekszik aludni end...
Se hobbi se szabadidős tevèkenysèg. Ki sem mozdulnak tv posztolnak valamit a netre ennyi az èletük.
Ès ezt átadják a következő generációnak.
Többször láttam saját szememmel hogy a dagi anyuka a dagi kisfiának hogy ne èhezzen adott egy olyan bányász vastagságú kenyeret egy fèl doboz májkrèmmel hogy nem èrte át a gyerek szája. Utánna meg 20perc múlva az asztalra tett egy nagy lábas spagettit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!