Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Magyarországon miért ennyire...

Magyarországon miért ennyire sok a kövér ember és miért van az, hogy főleg a szegényebb emberek kövérek?

Figyelt kérdés
Ez nagyon érdekes számomra, mikor mutatnak nagyon szegény embereket a tévében, a hölgyek, de a férfiak is sokszor nagyon kövérek. Ez miért van?

2013. nov. 8. 12:50
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
59%
Úristen! Elképesztő azt 'látni' hogy mennyi itt a buta ember..:O Egyébként biztos azért kövérek mert jóó gazdagok.. :D Valamint az sem igaz hogy azért mert a legolcsóbb kajára van pénzük. Mértékletesen kell enni, és jó kombinációkat. Akkor nem hízik el az ember. Abban meg jó hogy van igazság hogy ha valaki egész nap dolgozik, aztán este hazaesik, akkor felzabálja a hűtőt, aztán egy sör, vagy ki tudja, TV, és beesnek az ágyba. Na ez valóban hizlal.
2013. nov. 13. 18:18
 22/26 anonim ***** válasza:
41%
Igen.. manapság egy szegényebb családnak az alapvető élelmiszerek közé tartozik a rizs, kenyér ... És attól mert valaki szegény, szeret enni. Valaki sokat. És ha csak vajas, vagy zsíros kenyér van otthon akkor azt eszi és attól hízik.
2013. nov. 18. 00:00
 23/26 anonim ***** válasza:
59%
Mert drága a hús.
2022. febr. 13. 10:56
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

15

A b12 hatására lehet sokat enni, nem a b6.

2022. febr. 13. 11:12
 25/26 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem ennek pszichológiai okai vannak elsősorban. Mi is nagyon kevés pénzből élünk és abszolút nem vagyunk meghízva.

A szegény emberekben van egy olyan, hogy "csakazértis" jól fogom érezni magam, ha már nincs pénzem erre-arra-amarra, akkor legalább jól bekajálok.

És nagyon sok ember cukorbeteg és sz.rik a diétára. Saját szememmel láttam ill. fülemmel hallottam, hogy cukorbeteg, de azért tömi magába a süteményt ill. issza az alkoholt keményen. Hát, erre nem tudok mit mondani.

Szerintem Amerikában is valami ilyen pszichológia lehet + az, hogy nagyon finom (persze irtó sós vagy cukros) ételekhez lehet jutni fillérekért. És óriási adagokhoz. Egy zacskó chips vagy keksz háromszor-négyszer akkora, mint nálunk.

2022. febr. 13. 11:16
 26/26 anonim ***** válasza:

Règóta foglalkozom ezzel a tèmával. kb 15ève figyelem meg a túlsúlyos embereket mit hogy csinálnak.

Ès igen a tèsztafèlèk ès a sok cukor fogyasztás az egyik fő oka az elhízásnak.

"Nincs sok köze az anyagi helyzethez! Sőt...

Fő oka rendszertelen evès pl csak egy nap egyszer ètkezès ,de abból sokat!

A másik oka az egèsz nap streszlevezetès ès szomorúság kompenzációja mindenfèle olcsó cukros csipszes tèsztás vacakokkal.

Ès az ehhez kèpest szinte alig törtènő mozgás vagy napi ülőmunka csak hab a tortán.

Legtöbb ember felkel elmegy dolgozni 10-12 órát ,hazaèr energiája már semmi fáradt ,eszik egy nagyot, lefekszik aludni end...

Se hobbi se szabadidős tevèkenysèg. Ki sem mozdulnak tv posztolnak valamit a netre ennyi az èletük.

Ès ezt átadják a következő generációnak.

Többször láttam saját szememmel hogy a dagi anyuka a dagi kisfiának hogy ne èhezzen adott egy olyan bányász vastagságú kenyeret egy fèl doboz májkrèmmel hogy nem èrte át a gyerek szája. Utánna meg 20perc múlva az asztalra tett egy nagy lábas spagettit...

2023. márc. 13. 22:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!