Magyarországon miért ennyire sok a kövér ember és
miért van az, hogy főleg a szegényebb emberek kövérek?
Egyébként meg Amerikában sokkal több kövér ember jut mondjuk ezer emberre, mint nálunk.
2013. nov. 8. 13:18
Volt amikor zsiros vagy üres kenyeret tudtam enni cukros teával.Átlagban 3-4 kilót hiztam havonta.
2013. nov. 8. 13:18
Én 46 kiló vagyok, most egy ideje hízni szeretnék egy kicsit és nem igazán megy. Mindent eszek, amit szeretnék, többnyire ebédre valamilyen szendvicset csinálok, aztán este 8-9-kor szoktunk vacsorázni. Én 61 kilóról indultam egy kicsit fogyni, most már 2 éve nem tudok 50 fölé menni. Igazából szerintem a mértéken van a hangsúly. A szegény ember elhiszem, hogy a legolcsóbb dolgokat veszi meg, amik pont, hogy a leghizlalóbbak. Viszont szerintem ha mértékkel enné, tehát nem addig kajálna, amíg kipukkad, akkor nem lenne ennyire hizlaló sem. Ha nem eszik az ember elég kalóriát, akkor hiába eszik kenyeret, szerintem nem fog hízni, csak akkor, ha jóval több kenyeret eszik, mint amennyit fel tud dolgozni a teste.
2013. nov. 8. 14:34
14/26 A kérdező kommentje:
Amerikában tudtommal a gyorskaját miatt kövérek az emberek. Mindenesetre köszönöm a válaszokat, valahol egyébként logikus is, amit mondotok, sok igazság van benne.
13#, szedjél magne b6-ot, napi 3x2-t. Ha nem lesz zabálhatnékod tőle, akkor semmitől.
2013. nov. 8. 15:27
Kedves 13-as. Az a baj az ilyen olcsó és egészségtelen kajákkal, hogy a legtöbbje baromira nem laktat. El vagy vele 1-2 órát, majd újra baromi éhes leszel, tehát tökmindegy, hogy mértékkel akarnál enni belőle, mert estére kb kidőlnél az ilyen gyorsan felszívódó szénhidrátoktól.
Egy sima kifli után kb 1 óra múlva éhes leszel, de ha pl teljes kiőrlésű kiflit veszel, akkor simán el vagy vele 3-4 órát is.
Van ahol sajnos nem lehet mértéket tartani.
2013. nov. 8. 18:40
Egyszerű. Mert igénytelenek. Nem dolgoznak stb.
Egyébként meg túl sok itt a gyökér magyarázat az önjelölt dietetikusoktól!
Régen meg szalonnát ettek kenyérrel, mégsem volt ennyi dagadt. Ez pusztán emberi ostobaság, nemtörődömség. Aztán valami betegségre fogja azt hogy nem tud lefogyni, pedig azért lett beteg mert elhízott. Saját magának köszönheti a buta ember a sorsát.
2013. nov. 9. 16:02
hogy meghíznak és még lemozogni sem tudják, mert a munka úgy kizsigereli őket,
Gondolom a szellemire gondoltál. De magyarázd már el,mert minek mozogni,ha úgy is sokat mozog? Vagy hogy is van ez?
2013. nov. 10. 07:34
17# Régen akik szalonnát zabáltak, keményen dolgoztak a földjeiken, haszonállatokat gondoztak, a kútból hordták a vizet, szóval kellett az energia, ők még tényleg mozogtak. Nem vagyunk önjelölt diatetikusok, a hülye is látja, hogy manapság is zabálnak, de fele annyit sem mozognak az emberek. Nem mindegy, hogy úgy zabálsz zsírt, hogy egész nap fizikai munkát végzel, vagy úgy, hogy egy panelban élsz, ellátod a házimunkát, aztán estefelé már a tv előtt döglesz.
2013. nov. 11. 07:30
aztán estefelé már a tv előtt döglesz. És kétzacskós chips,megy egyéb nasi.
2013. nov. 11. 13:32
Kapcsolódó kérdések: