Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Oltsak vagy ne oltsak?

Oltsak vagy ne oltsak?

Figyelt kérdés
sziasztok
2009. nov. 15. 12:50
 1/6 anonim ***** válasza:

Mit?

Orvos vagy vagy botanikus? :-S

2009. nov. 15. 12:53
 2/6 anonim ***** válasza:
h1n1 ?
2009. nov. 15. 12:59
 3/6 anonim ***** válasza:

Van egy rakás ilyen topik.

Oltás:

- oltási betegséget kapsz tőle, ami 2-3 napig tart, enyhe fájdalmat jelent az oltás helyén, ritka esetben enyhe hőemelkedést, nagyon ritkán enyhe megfázásszerű tüneteket is eredményezhet.

- körülbelül 80%kal csökkented a h1n1 elkapásának esélyét.

- a körülötted élőket is óvod a betegségtől, ha a közvetlen környezetedben laknak immunbetegek, krónikus betegek, csecsemők, akkor ez fokozott figyelmet érdemel.

A h1n1 elkapásának esélye jelenleg alacsony hisz kevés helyen terjed az országban, de mint minden pandémiás influenzánál a fő probléma az, hogy természetes védettségünk nincs ellene, ezért ha járvány lesz akár az emberek fele is elkaphatja.

h1n1 mit is okoz:

5-15 napos betegséget, melynek tünetei:

- magas, sokszor extrém magas láz, amit csillapítani kell

- nagyon erős torokfájás

- az esetek felében súlyos hasmenés, hányás

- a szövődmény esélye nem túl magas, általában tüdőgyulladás. Életet károsító, esetleg halálos szövődmény 1000-10000 esetből egyszer adódik, viszont míg a hagyományos influenza csak nagyon beteg embereknél jár halálos kimenetellel a h1n1 halottainak 30%a egészséges, életerős ember volt.

Anyagi vonzata az oltásnak 2ezer forint, az influenzának, ha súlyos, akkor akár 2 hetes táppénz és a tüneti kezeléshez szükséges gyógyszerek attól függően, hogy mit szedsz 2-10ezer forintba kerülhetnek.

2009. nov. 15. 13:13
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
En nem oltatnam be sem magam, sem a lanyaimat a H1N1 ellen, van a fertozes ellen mas, termeszetes megoldas is.
2009. nov. 15. 13:14
 5/6 anonim ***** válasza:
Meghalni 100%, hogy nem fogsz sem az oltástól, de 99,999%, hogy a H1N1-től sem, ha elkapod. De szerintem jobban jársz, ha beoltatod magad (én is beoltattam magam), mert így legalább biztos, hogy nem esel ki egy hétre a munkából/iskolából.
2009. nov. 15. 15:57
 6/6 anonim ***** válasza:
Én vàrandos kismama vagyok,és beoltatom magam.Rémhireknek nem kell hinni.Ha nem lenne net,meg tvv,szerintem màr nagyon nagy lenne az arànyaa beoltott embereknek.Ne félj
2009. nov. 15. 16:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!