Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Depressziós anyuka lettem 4és...

Depressziós anyuka lettem 4és fél éves ikreim vannak, hogyan tovább?

Figyelt kérdés
Az ikrek 1 éve szeptemberben kezdték az óvodát, én akkor tanultam ezért nem mentem vissza dolgozni, de délelőttönként oviban voltak a kicsik és 1 éve kezdtem igazán érezni magamon, hogy valami nem stimmel. Most ott tartok, hogy a kicsik középsőbe járnak, én meg nem érzem úgy, hogy hasznos dolgot csinálnék. A gondolkodás módom nagyon negatív irányba változott, mintha belül "üres" lennék és reményvesztettnek is érzem magam, sajnos olyannyira, hogy a házimunkát is hanyagolom, egyszerűen nem tudom magam rávenni semmivel, hogy változtassak. A férjem elakar válni tőlem emiatt(neki van folyamatosan munkája, jelenleg gyesen vagyok és most döntöttem úgy hogy visszatérek dolgozni a munkahelyemre, mert már nem bírom a 4 fal között...nekem nincs semmim, amit felmutathatnék, a férjem el akarja venni tőlem a gyerekeimet), mert nem bírja már tovább, hogy semmit nem csinálok, szerinte már nem vagyok jó anya és a gyerekeket sem látom már el úgy mint régen. Teljesen kivetkőztem önmagamból, hetente járok 2x takarítani, de ez nekem nem elég, meg tanulok is, de úgy érzem ilyen állapotban nem fog menni semmi....kértem a háziorvostól beutalót ideggyógyászatra szeretnék menni, mert úgy érzem ide nem elég az akaraterőm. Teljesen elvesztem, van ebből a helyzetből kiút?
2013. okt. 4. 11:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Sok hasonlót tapasztaltam baráti körben, jellemzően ott, ahol egyetemet végzett jól kereső, normás most 30-as haverom jött össze 5-10 évvel fiatalabb kevésbé iskolázott, gyakran társadalmilag alacsonyabb származású csajjal.

A csaj szül 2 gyermeket egymás után, és próbálja beadni hogy hasznosabb ha otthon marad háztartásbelinek amíg a gyerekek iskolába nem mennek, kitalálja hogy a gyerekek speciális gondoskodást igényelnek, mert viselkedésproblémásak. A csaj elkezd fősulit, párja fizeti neki, de nincs benne annyi akaraterő hogy elvégezze, majd kezdi elhanyagolni a háztartást is, majd saját külsejét is.

Így végül is a csajban (akibe megismerkedéskor is csak a szép formás külseje miatt esett bele a férfi) nem marad semmi vonzó sem a férfi számára, mert már nem is szép, alkalmatlan gyermek nevelésre, háztartás vitelére, iskolázatlansága miatt nem kap olyan munkát, amilyet magához méltónak érez, de ha iskolázottságának megfelelő munkát vállal is, azzal meg túl sokat nem lendít a család költségvetésén.

2013. okt. 4. 12:18
 2/12 A kérdező kommentje:
Kedves 1. válaszoló, ismerős a helyzet...és mi ebből a tanulság?
2013. okt. 4. 12:20
 3/12 anonim ***** válasza:
És mit gondolsz miért lettél ilyen? Hiányzik valami, ami korábban megvolt? Vagy nem úgy alakult az életed, ahogy korábban szeretted volna?
2013. okt. 4. 12:50
 4/12 anonim ***** válasza:

Az, amit anyukám mindig is mondott, és meg is fogadtam.

Nem baj ha egy férfi fiatalon kiszórakozza magát, de mire kész az apaságra olyan nőt válasszon, aki vele kulturálisan azonos szintű, erős jellemű, mert csak így lehet valódi társa. A csaj értékét is az mutatja, hogy mennyire sikeresen vette eddig az életben az akadályokat.

2013. okt. 4. 12:55
 5/12 A kérdező kommentje:
Anyukád tanításában lehet valami, azt hiszem a férjemmel nem vagyok egy szinten...ő hasznosan töltötte az elmúlt éveit, én meg csak a gyerekeimmel foglalkoztam évekig, nem vettem jól az akadályokat ergó megbuktam.Lehet, hogy igaza is van abban, hogy el akar tőlem válni...remélem neked sikerül egy olyan lányt találnod aki intellektuálisan felér hozzád.
2013. okt. 4. 13:02
 6/12 anonim ***** válasza:

Hohohoho, alljunk meg egy szora!

A gyerekneveles is hasznos, ennyire ne becsuld ala magadat.

2013. okt. 4. 13:04
 7/12 A kérdező kommentje:
Megkeseredett lettem a munka nagyon hiányzott nekem, a pörgés és a felnőtt táraság. Az útobbi években túlságossan bezárkóztam a gyerekekkel és nem vettem észre magamon, de depressziós lettem, mert feladtam mindent a gyerekekért és ez felőrölte az idegeimet...
2013. okt. 4. 13:05
 8/12 A kérdező kommentje:
hasznos, igen, csak nem ilyen áron, így azt hiszem az egész családot tönkretettem a viselkedésemmel, a depressziómmal...és mindenről csak én tehetek.Jelenleg azt látom kiútnak, hogy visszamegyek dolgozni, mellette meg kezeltetem magam....
2013. okt. 4. 13:07
 9/12 A kérdező kommentje:
Évekig minden dolog az én feladatom volt, egyedül neveltem a 2 gyereket...a férjem csak haza jött és kész, most viszont, hogy azt látja, hogy bajban vagyok nagyon jó apa lett csak ő úgy gondolja, hogy már semmi keresnivalóm (így) a családban, szerinte csak "megbetegítem" őket...
2013. okt. 4. 13:12
 10/12 anonim ***** válasza:

sajnallak nagyon.

ha a ferjed nem csak most kezdett volna el apakent viselkedni, hanem a kezdetektol, akkor nem jutottal volna ide. es nem, nem csak a te hibad h ez igy alakult hanem az ove is. legalabb 50%ban. eddig jo voltal mint hazicseled, de most h baj van mar nem kellesz es takarodj?? milyen ember az ilyen? vegyenek tole vert acskapoccsal.

2013. okt. 4. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!