Miért őszülök ilyen hamar?
15 éves vagyok, és egyre több az ősz hajszálam. Kis túlzással már majdnem fele-fele arányban a hajamban a fehér és a fekete szín. Mondták nekem, hogy jól nézek ki, így, de ez engem cseppet sem nyugtat meg... mi lehet az oka?
Nem vagyok stresszes, nem szoktam feszült lenni, úgyhogy szerintem kizárva, hogy ettől lenne az őszülés.
Genetikailag pedig... dédnagyapán tízéves korában megőszült, de ő sem "természetesen", hanem mert a II. Világháborús bombázásokkor annyira megijedt, hogy rövid idő alatt teljesen fehér lett a haja.
Miért őszülök ilyen hamar?
Sok oka lehet pl.:Feszültség,Ijedség...
Az őszes haj kevesebb melanint tartalmaz, a teljesen fehér hajszálban pedig egyáltalán nincs festékanyag. Az őszülés, akár fiatalon, akár idősebb korban következik be, nem hozható összefüggésbe betegségekkel.
:)))
VISZONT,
AZ ŐSZ HAJNAK ELÖNYE IS VAN.:)) Mivel kevesebb melanin van benne,bizonyos betegségektől védett vagy.
SZÓVAL NEM KELL AGGÓDNOD! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!