Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért őszülök ilyen hamar?

Miért őszülök ilyen hamar?

Figyelt kérdés

Ma észrevettem(illetve többen jelezték),hogy van néhány ősz hajszálam.A gond csak az,hogy nagyon fiatal vagyok hozzá(23/L)!Hazaérve megvizsgáltam a fejem,és tényleg,ott fehérlettek a hajszálaim.Minden átfutott az agyamon:az 5 év hajfestés,fogamzásgátló,gyógyszerek,kaja,pia,stressz,minden!Elkeseredtem,úgy érzem,genetikai hulladék vagyok:( Nem létezik,hogy ilyen fiatalon már őszüljek?!

Mi lehet ez?Mit csináljak?

2009. dec. 1. 16:25
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos ez tényleg genetika, de ettől még nem vagy hulladék, ne viccelj! Szüleid mikor kezdtek őszülni? Nálunk nővérem 20 évesen kezdett őszülni, én csak 35 után, és mindketten jó csajok vagyunk, egyikünk sem hulladék. :) Amúgy lehet, hogy még hosszú-hosszú évekig csak ugyanez a pár ősz hajszálad marad, az őszülés üteme sem egyforma mindenkinél. Reméljük, hogy lesz itt valaki, aki tud praktikákat is a folyamat lassítására.

De ilyen butaságot ne mondj és főleg ne gondolj!

2009. dec. 1. 16:32
 2/9 anonim ***** válasza:
Nekem 12 éves koromban jelezték az osztálytársaim, hogy őszülök! Most volt osztálytalálkozó és mindenki azt hitte, hogy festetem a hajam. A mai napig gesztenyebarna hajam van egy-két ősz hajszállal :-) 41/F
2009. dec. 1. 16:36
 3/9 anonim ***** válasza:
Sajnos pedig van ilyen...:( Én fiú vagyok 30 éves meglehetősen sok ősz hajszállal. Már én is őszültem ebben a korban, de mondjuk nekünk férfiaknak elviselhetőbb. A nővérem 32 éves sok-sok ősz hajszállal. Szegény kénytelen festetni emiatt, szerintem Te is tedd majd ezt. De ha csak pár hajszálad őszül nem kell aggódnod nem fogsz egyik napról a másikra fehérbe borulni, ez lassú folyamat...:) Nekem mondjuk 8 év alatt lett oylan a hajam, hogy hátul felül elvétve, oldalt halántéknál viszont rendesen őszülök. Engem nem zavar, sőt barátnőm kifejezetten szereti! nem tudsz mit tenni, mint beletörődni, és festeni! Nálunk amúgy ez tényleg genetikailag alakulhatott ki, mert egyik nagymamánk nagyon fiatalon megőszült...
2009. dec. 1. 16:38
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszi,de nagyon megijedtem ettől,olyan érzésem volt,hogy öregszem,de szó szerint!Pedig fiatalnak érzem magam,mások szerint legalább 3-4 évet letagadhatnék a koromból,bár így is csak 23 vagyok.Elképzeltem magam fehér hajjal és erre sírva fakadtam:(

A kedvesem odajött megvigasztalni,hogy mindenhogyan szeret,még kopaszon is szeretne,de valahogy elszomorodtam.Lehet,hogy ez valami súlyos betegségre utal?Vagy tényleg genetika?

2009. dec. 1. 16:39
 5/9 A kérdező kommentje:

Amúgy megkérdeztem anyámat,azt mondta,nála a harmincas évei közepén kezdődött el ez az egész,de hát az mégse 23!!

Annyira szörnyű érzés!Köszi a válaszokat mindenkinek!

2009. dec. 1. 16:42
 6/9 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy Apukádra ütöttél, mint nálunk a nővérem (első vagyok). De Ő is jó sok év alatt lett láthatóan ősz, az a pár szál meg senkit nem zavar.
2009. dec. 1. 16:52
 7/9 A kérdező kommentje:
Még jó,hogy szőke vagyok:)Így legalább nem olyan feltűnő.
2009. dec. 1. 16:58
 8/9 anonim ***** válasza:
Én 15 évesen kezdtem őszülni. Most 27 vagyok, és rengeteg fehér hajszálam van, emiatt festem a hajam, mert eredetileg sötétbarna, és nagyon látszik. Ja, lány vagyok.
2009. dec. 1. 22:12
 9/9 anonim ***** válasza:

Én egyik haveromnak is vannak már ősz hajszálai szép számmal.

Am, a srác 15

2014. aug. 16. 01:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!