Létezik olyan pszichológus, akinek nem kell fizetni vagy nem olyan sokat? Mielőtt letolnátok, ha lenne rá pénz, kifizetnénk.
Párommal nagyon sok rossz dolog történt az utóbbi pár évben, ezt még mindig nem heverte ki. El akarna menni pszichológushoz (nekem is jól jönne 1-2 alkalom) de pont emiatt a sok rossz történés miatt nagyon nagyon nagyon le vagyunk égve anyagilag. Ki akar ebből kászálódni párom, én szeretnék neki segíteni, de tényleg nem telik rá, hogy rendesen eljárjon ilyen dokihoz. :(
Már vagy egy éve beszéljük ezt, hogy menne de nincs miből. Azért kiábrándító, hogy ez tartja vissza az embert. :(
Igaz, hogy diák még párom de szakmát tanul és ott az iskolában nincs iskolapszichológus. Van valami ötletetek esetleg?
Nekem elmondja a dolgokat, gondokat de én már jobban sajnos nem tudom megnyugtatni, nem tudok ezen jobban segíteni. Szeretné megpróbálni, hogy hátha egy szakember tudna valami olyat tanácsolni, amit én nem tudtam.
Megjegyzem, pontosan nem tudjuk, hogy hol és melyik dokit kéne keresni és mennyiért dolgoznak. Csak azt halljuk mindenhonnan, hogy drágák. Bár ez relatív, hogy kinek mi a drága...
SZTK-s pszichológus teljesen ingyenes.
Én is odajártam.
Sőt, még jógázni is volt lehetőségem szintén ingyenesen a kórházban és mindkettő nagyon sokat segített.:)
De jó, komolyan? :) Nem rég költöztünk, még nem jelentkeztünk be az itteni körzeti orvoshoz de ebben a hónapban erre is sor fog kerülni. Akkor megkérdezem, hátha van itt is pszichológus. Nagyon jó lenne! :)
Fú, ezzel most feldobtad a napomat! Köszönöm!
Kedves kérdező!
Mielőtt letolnál a válaszért, hallgass meg: Magyarországon ingyenes az orvosi rendelés, kezelés. ( nem kell fujolni) Beleértve a pszichiátriait is. De a legtöbb szak-kezelésre kell a háziorvos beutalója. Ami csak annyit jelent, hogy "én mint háziorvos, megvizsgáltam a beteget, és jogosnak tartom a szakkezelését is" Vagyis nem kell azonnal a drága szakorvoshoz fordulni, hiszen maga a betegség sem biztos, hofy azt igényli. Tehát háziorvos. El kell menni hozzá, és elpanaszoni a bajokat. És akkor ő nekilát a panaszok alapján, és kivizsgáltatja a beteget, nem e valami más okozza ezeket a panaszokat. Ha beigazolódik, hogy szükséges a szakkezelés, akkor továbbküld a szakorvoshoz, aki szintén ingyen vizsgál, és kezel tovább. Sót a pszichiáter szakorvosnak lehetősége van arra is, hogy a betegnek pszichiátriai kezelést írjon ki, ami szintén ingyenes. Ráadásul a pszichiáter gyógyszert is felírhat, mégpedig igen nagy kedvezménnyel.
Én azt gondoltam ezeket, amiket leírtam, minden magyar felnőtt állampolgár ismeri, és használja is. Próbáljátok ki ti is. Látom, ahogy írod, hogy azt sem tudod, milyen orvoshoz kellene menni, és az mennyibe is kerülne. Hát ezért ( is ) kell a háziorvosnál kezdeni.
"pszichiáter szakorvosnak lehetősége van arra is, hogy a betegnek pszichiátriai kezelést"
bocs javítom:
pszichiáter szakorvosnak lehetősége van arra is, hogy a betegnek pszichológusi kezelést írjon ki...
Én még anno otthon kérdeztem a háziorvosomat de ő elég köcsög egy ember... amikor nekem valami bajom volt is, gyakorlatilag elküldött a fenébe (nem értem az ilyen embereket... minek ment orvosnak akkor... na mindegy).
Utána kérdeztem én már, de eddig mindenki azt mondta, hogy bizony fizetni kell. Szóval tévesen tájékoztattak!
Arra mi is gondoltunk párommal, hogy amint bejelentkezünk ide, akkor megkérdezzük a háziorvost. Azért azzal tisztában vagyunk, hogy a háziorvosok küldenek el ide-oda beutalóval ha valamit szükségesnek találnak. :)
Gyorsan utána néztem és elvileg itt, ahol van a háziorvos meg még egy csomó szakrendelés (ortopédia, fül-orr gégészet stb) de pszichológust nem találtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!