Ezért kaphatok felmentést úszás alól?
Hajlamos vagyok ekcémára, különböző krémekkel nem látszik, de az uszodában, strandon stb. rögtön előjön, de még egy hajmosás után is, hatalmas vörös folt lesz a homlokomon, ami nem egy szép - és nem utolsó sorban nem túl fájdalommentes - dolog. Iskolai úszás, így különösen nem szeretném, ha előjönne, az meg, hogy, kenegessem az öltözőben úszás előtt, vagy után, szintén nem lenne jó, nem szeretném, ha emiatt érnének kellemetlen megjegyzések.
Továbbá utálok úszni - megtanultam már jópár éve, sőt jártam külön edzésre is, de meggyűlöltette velem az edző - Ezen kívül sovány vagyok...
Szóval, mindezen problémákat felsorakoztatva, egy kedves é megértő orvosnál számíthatok felmentésre? Nagyon nem szeretnék úszni - heti 1 óra -
+ Hajlamos vagyok kis - pl. 1 km futás - megerőltetésre is, arra, hogy beduguljon a fülem, furcsa színekben lássak... stb.
Tehát, el kell mennem a bőrgyógyász szakrendelésre, és ott?
Kérnem kell felmenést, amit a tesitanárnak/iskolaorvosnak kell adnom, vagy csak azt, hogy írjon papírt arról, hogy ekcémás vagyok, klóros víz hatására előjön stb. és az iskolaorvos ment fel úszás alól?
A bőrgyogyi adhat olyan igazolást, hogy úszás alól felmentve. És ezt el kell fogadni a tesi tanárnak, de le kell adni az iskolaorvosnak is legalábbis 18 éve így volt:D
Egy másik ötlet, ha nem szereted a tesi órákat, akkor kérd át magad gyógytestnevelésre, én így oldottam meg anno. Ha lúdtalpad vagy egy enyhe hanyag tartásod van már lesz rá lehetőség.
A tesiórákkal semmi gondom.. talajon :D Sőt egyes részeit különösen szeretem, sőt akad amiben még jó is vagyok.
Egyedül az úszás, ami több szempontból is "fájdalmas" számomra.
Gyógytesin meg gyógyúszás is van... :D Nagyon köszönöm, a napokban mindenképpen felkeresem a bőrgyógyászt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!