Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ezért kaphatok felmentést...

Ezért kaphatok felmentést úszás alól?

Figyelt kérdés

Hajlamos vagyok ekcémára, különböző krémekkel nem látszik, de az uszodában, strandon stb. rögtön előjön, de még egy hajmosás után is, hatalmas vörös folt lesz a homlokomon, ami nem egy szép - és nem utolsó sorban nem túl fájdalommentes - dolog. Iskolai úszás, így különösen nem szeretném, ha előjönne, az meg, hogy, kenegessem az öltözőben úszás előtt, vagy után, szintén nem lenne jó, nem szeretném, ha emiatt érnének kellemetlen megjegyzések.

Továbbá utálok úszni - megtanultam már jópár éve, sőt jártam külön edzésre is, de meggyűlöltette velem az edző - Ezen kívül sovány vagyok...

Szóval, mindezen problémákat felsorakoztatva, egy kedves é megértő orvosnál számíthatok felmentésre? Nagyon nem szeretnék úszni - heti 1 óra -

+ Hajlamos vagyok kis - pl. 1 km futás - megerőltetésre is, arra, hogy beduguljon a fülem, furcsa színekben lássak... stb.

2013. szept. 2. 14:55
 1/8 anonim ***** válasza:
Természetesen! Mivel már nagyon régen voltam iskolás a menete a következő lehet. Első körben el kell menned a bőrgyógyászhoz, akihez rendszeresen jársz, el kell mondani a problémát és megkérni, hogy írjon egy igazolást, hogy úszás alól felmentést kérsz. Utána ha jól tudom az iskolaorvoshoz kell elvinni az igazolást és majd intézik a tesitanár felé.
2013. szept. 2. 15:03
 2/8 anonim válasza:
Az egyik volt osztálytársamnak klór allergiája volt és ő is fevolt mentve az úszás alól. De neki is kellett felülést,fekvőtámaszt stb. csinálni. Ha elmész az orvoshos és ezt neki is elmeséled amit ide leírtál akkor biztosan fog egy felmentést írni számodra. :)
2013. szept. 2. 15:06
 3/8 A kérdező kommentje:
Értem, nekem mondták már, hogy első körben a háziorvosomnak kell szólnom, aki ha úgy látja jónak a bőrgyógyász gondjaira bíz. De ha kihagyhatom, akkor természetesen rögtön a bőrgyógyászhoz megyek
2013. szept. 2. 15:06
 4/8 anonim ***** válasza:
Bőrgyogyihoz nem kell beutaló!
2013. szept. 2. 15:07
 5/8 anonim válasza:
Az ekcémád lehet indok de a többi nem (az hogy sovány vagy hogy nem szeretsz nem számít).
2013. szept. 2. 15:15
 6/8 A kérdező kommentje:

Tehát, el kell mennem a bőrgyógyász szakrendelésre, és ott?

Kérnem kell felmenést, amit a tesitanárnak/iskolaorvosnak kell adnom, vagy csak azt, hogy írjon papírt arról, hogy ekcémás vagyok, klóros víz hatására előjön stb. és az iskolaorvos ment fel úszás alól?

2013. szept. 2. 18:21
 7/8 anonim ***** válasza:

A bőrgyogyi adhat olyan igazolást, hogy úszás alól felmentve. És ezt el kell fogadni a tesi tanárnak, de le kell adni az iskolaorvosnak is legalábbis 18 éve így volt:D

Egy másik ötlet, ha nem szereted a tesi órákat, akkor kérd át magad gyógytestnevelésre, én így oldottam meg anno. Ha lúdtalpad vagy egy enyhe hanyag tartásod van már lesz rá lehetőség.

2013. szept. 2. 19:50
 8/8 A kérdező kommentje:

A tesiórákkal semmi gondom.. talajon :D Sőt egyes részeit különösen szeretem, sőt akad amiben még jó is vagyok.

Egyedül az úszás, ami több szempontból is "fájdalmas" számomra.

Gyógytesin meg gyógyúszás is van... :D Nagyon köszönöm, a napokban mindenképpen felkeresem a bőrgyógyászt.

2013. szept. 2. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!