Te milyen függőségben szenved, és, hogyan probálsz úrrá lenni rajta?
Nálam a következőek állnak fent:
- alkoholizmus
Igyekszem "száraz" napokat is beiktatni, illetve kevesebb tömény italt inni. Egyelőre nem okozott gondot az életemben, de úgy érzem lefele tartok azon a bizonyos leejtőn (pl: sóvárgás az ital után)
- kávéfüggőség
Napi négy-öt eszpresszót ittam meg (sok tejjel), amit már soknak éreztem. Szerencsére találtam egy ízletes koffeinmentes kávét, így tudtam csökkenteni a koffein bevitelt
- internetfüggőség (sorozat függőség)
most előtérbe tudom helyezni a "családi" és egyéb dolgaimat, de egyre nehezebb ez is. Még a mennyasszonyomat is belevontam.
Kérlek, a válaszban írd meg nemed és korod.
Köszi
Először is mondogasd magadnak, hogy
"alkoholista vagyok"
"alkoholista vagyok"
"alkoholista vagyok"
"alkoholista vagyok"
"alkoholista vagyok"
"alkoholista vagyok"
"alkoholista vagyok"
de szeretnék absztinens lenni.
Rém kellemetlen, de én klotyi függő vagyok. Ha nincs wc a közelben tiszta ideg leszek, hogy biztos rámjön a mehetnék és akkor mi lesz. Viccesnek hangzik a dolog, de nekem nem az..
Manapság ritkán járok olyan helyre ahol nincs wc, pl. túrázni hegyekbe, erdőkbe, ha hosszabb útra megyek, akkor inkább a vonatot választom stb. Így próbálok úrrá lenni rajta. 31/N
Én büszkén,örömmel mondom hogy semmilyenben sem :D
Gyakran gépezek,de ezt se mondanám függőségnek.Mert ha elmegyek valahova,akkor addig se érzem a hiányát,és nem idegesít.
Nyelveket szeretek tanulni,hallani más nyelvek hangzását,ilyesmiket,szóval ezt -ha kicsit túlozni akarok-nevezhetném függőségnek.De csak mert ez az ami tényleg nagyon érdekel.Szívesebben tanulok nyelveket,mint legtöbbször mást.
16/L
#2 ismerős amit írsz. Nekem is van ilyen de még tudom kezelni valamennyire. Én is odafigyelek rá, hogy hol van WC a közelben ha megyek valahova. Szerintem ezzel valamilyen szinten mindenki így van :)
Függőségek:
-kávé. Reggeli kávé nélkül semmire sem vagyok képes. Régen bögrével csúszott le minden reggel. Mostanában egyre több tejet adok hozzá, így próbálom csökkenteni az "adagot".
-Játékfüggőség. Tudom, gáz, ez van. Szinte minden nap játszom pár órát, ha tehetem. Többnyire konzolon, haverokkal.
Igazából nem is tudom mennyire nevezhetem ezeket függőségnek. Nem "halok bele" ha kimarad az "adag" de azért hiányzik...
Koffeinfüggőség: volt, hogy napi egy liter energiaitallal léteztem. Felhagytam ezzel már, akaraterővel... napi egy adag kávét iszom jelenleg, vagy egy energiaitalt, de most ezt is tervezem elhagyni.
Evésfüggőség... sajnálatos helyzet, de ez van. Nagyon nehezen tudok erről leszokni, de akaraterővel megy ez is.
Társfüggőség: ez a legnehezebb szerintem, még ha nem is a hagyományos értelemben vett függőségről van szó, de mára ez is sikerült.
Mindennek a kulcsa az akaraterő szerintem. Kérdezd meg magadtól: így akarsz élni? Ha nem, akkor vegyél erőt magadon és tegyél meg MINDENT a sikerért.
Köszönöm! Mindenkinek ment a zöld hüvelykujj.
Az egyém lemaradt 30 / F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!